• Informacje na temat:

    masa do wafla 3 jajka

Przepisy na temat: masa do wafla 3 jajka
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ..., kolejno wbijaj jajka. Gdy masa będzie gładka połącz ją z mąką. Rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na kwadrat o boku 24 cm. Piecz 10 min w temp. 175 st. C. 2. Ze składników zagnieć(...)Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz...

  • Naprawdę pyszna!

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...g cukru pudru 5-6 łyżek soku wiśniowego 50 g białej czekolady  Różowy cukier do dekoracji Przygotowanie: 100 g marcepanu wymieszać z 5 łyżkami letniej wody. Jajka rozdzielić. Żółtka i 75 g cukru domieszać do masy marcepanowej. Białka ubić na sztywną pianę, dosypując przy tym 25 g cukru i szczyptę soli. Zmieszać z masa marcepanową. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę...

  • Pyszny deser z 2 kremami i galaretką w środku.

  • Sernik z morelami

    Składniki: - 300 g wafelków kakaowych, - 2 galaretki morelowe, - 600 g twarożku homogenizowanego, - duża puszka moreli w zalewie, - 3 jajka, - 1/2 szklanki cukru pudru, - łyżka orzechów pistacjowych, - łyżka rodzynków Przyrządzanie: Wafle dokładnie pokruszyć i wysypać nimi dno posmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić i wstawić do...

  • Łatwe do wykonania i bardzo dobre i bardzo słodkie :)

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Francuskie czekoladowe makaroniki Składniki na 40-45 sztuk: - 400 g cukru pudru, - 25 g mąki, - 50 g kakao, - 100 g mielonych migdałów bez skórki, - 4 białka z jajka, - szczypta soli, - 150(...) ciastka posypać cukrem pudrem. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 500 kJ/119 kcal Szwedzkie keksy - łosie Składniki na 25 keksów: - 2 jajka, - 250 g masła, - 125 g cukru...

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Małe co nie co do kawusi.... Moja inspiracja:)

  • Baaardzo polecam! jest przepyszny:)

Artykuły na temat: masa do wafla 3 jajka
  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Gofry gryź!

    ...wymieszaj, zakryj folią spożywczą i odstaw na 1-2 godziny, by masa podwoiła objętość. Po tym czasie dodaj jajka, proszek do pieczenia, wymieszaj. Piecz gofry w rozgrzanej i posmarowanej tłuszczem(...) gofry: 10 g suchych drożdży, 125 g masła, 450 ml mleka, 450 g mąki pszennej, 80 g drobnego cukru, drobno starta skórka z 1 pomarańczy, 1 cytryny i 1/2 grejpfruta, 50 ml soku pomarańczowego, 2 jajka...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Ciasteczka na choinkę

    ...dag deserowej i białej czekolady. Jajka wymieszać z cukrem pudrem, cynamonem, solą i przyprawą do piernika. Dodać migdały, orzechy, otartą skórkę z cytryny, proszek do pieczenia oraz drobno posiekaną(...) 1 cm (jeśli masa rwie się podczas wałkowania, dodać do niej 1-2 łyżki mąki pszennej) i wykrawać gwiazdki. Gwiazdki przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować je odłożoną pianą...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by(...) usztywnienia). Najpierw dodajemy 1-2 łyżki kremu do żelatyny, dokładnie mieszamy i dopiero łączymy w całość. Masa bezowa Opadanie masy bezowej, a tym samym rozrzedzenie kremu nastąpi, gdy zaparzymy...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Odświętny obiad

    Takie dania uświetnią rodzinne uroczystości i spotkania w gronie przyjaciół.

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...