• Informacje na temat:

    masa do tortu z jajek ubijanych na parze

Przepisy na temat: masa do tortu z jajek ubijanych na parze
  • Dzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend :) Święta co prawda już dawno się skończyły ale nie zaszkodzi nam jeszcze je powspominać. Oto propozycja, która jest bardzo prosta do wykonania, a sam jej zapach sprawi, że myślami wrócicie jeszcze do świąt.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Pyszne i lekkie ciasto

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

  • Inaczej: pampuchy, buchty, parowańce, parzaki, pyzy itd.co region to inna nazwa. U mnie w domu mówiło się buchetki i podawało z czarnymi jagodami.

  • Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

  • poprostu PYCHOTA

  • Wspaniały dodatek do deserów.

  • Szybkie i łatwe wykonanie a jakie smaczne!

Artykuły na temat: masa do tortu z jajek ubijanych na parze
  • Tort ormiański

    Składniki: 450 g łuskanych orzechów włoskich 6 jajek 300 g cukru pudru opakowanie cukru waniliowego sok z cytryny 300 g masła 200 g gorzkiej czekolady 50 ml rumu 100 g orzechów włoskich zmiel(...) minut w temperaturze 170°C. Następnie z upieczonych blatów usuń papier i ułóż je na metalowej kratce, by ostygły. Czekoladę rozpuść na parze. Dodaj do niej pozostałe żółtka oraz pozo - stały cukier puder...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Bananowe ciasta

    ...kawałkami bananów. Warstwowe ciasto bananowe Składniki: Korpus: 6 jajek, 200 g cukru pudru, 100 g mąki gładkiej, 100 g mąki ziemniaczanej, 1 mały proszek do pieczenia. Krem: 250 ml mleka, pół torebki(...) żółtka i energicznie mieszać, dopóki masa nie wystygnie. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodawać porcjami masę budyniową. Wystudzone ciasto posmarować dżemem i połową kremu...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Włoskie desery

    ...wina Marsala melisa do dekoracji Żółtka z 80 g cukru roztrzepać w stalowej miseczce, dodać wino i ubijać w gorącej kąpieli, aż masa stanie się gęsta. Krem nakładać do salaterek, dodać owoce. Dekorować...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Słodkości w paski

    Tort szwarcwaldzki Składniki na 16 porcji : 5 jajek, 8 łyżek cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 1/2 kostki masła, słoik kompotu wiśniowego z owocami, 3 łyżki wiśniówki, słoik konfitury wiśniowej, 1 litr śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 1 tabliczka czekolady Przygotowanie: 1. Jajka ubij z cukrem na parze, aż powstanie puszysta i gęsta masa. Wystudź ją, a następnie...

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Mit: Jajka należy myć zanim włożymy je do lodówki Niektórzy, przed włożeniem jajek do lodówki, myją je pod bieżącą wodą, licząc na to, iż w ten sposób pozbędą się bakterii. Trudno o większy błąd. W ten sposób nie tylko niszczymy naturalną barierę ochronną jajek, ale również możemy bardzo łatwo uszkodzić ich...

  • Słodka niespodzianka

    ..., 1 i 1/2 łyżki kakao, po tabliczce białej i ciemnej gorzkiej czekolady, 12 jajek Na masę jabłkową: 1 kg jabłek, 1/2 szklanki cukru, po 1 galaretce wiśniowej i agrestowej Na masę budyniową: 1/2 litra mleka(...) wykałaczką. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 420 kalorii Kremowy ambasador Składniki na 18 porcji: Na ciasto: po 1 szklance mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 jajek, 1 kisiel cytrynowy...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...