• Informacje na temat:

    masa do tortow

Przepisy na temat: masa do tortow
  • Tort kawowy

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij, dodając cukier i żółtka. Wsyp mąki i wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę i piecz 30 minut w temp. 170 st. C. Kawę i 1,5 łyżki cukru rozpuść w pół szklanki wody. Biszkopt przekrój na 2 blaty i nasącz kawą.  2. Czekoladę rozpuść. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem i kawą. Wlej przestudzoną czekoladę i zmiksuj. Dodaj śmietanę...

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • Tort naleśnikowy

    Tort, którego nie trzeba piec!

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Tort truskawkowy

    Składniki: 1 opakowanie spodów tortowych (np. Dan Cake) ok. 1 kg truskawek 500 ml zimnej śmietany 36% 2 op. serka mascarpone  4 łyżki cukru pudru  1 opakowanie galaretki (np. cytrynowej) Nasączenie biszkoptu: 1 szkl. truskawek  1,5 szkl. wody 3 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Nasączenie biszkoptu: z podany składników ugotować kompot. Truskawki oczyścić...

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Tort naleśnikowy

    .... 3. Przytnij naleśniki tak, aby miały średnicę 20 cm. Układaj jeden na drugim, smarując je na zmianę - raz masą z ricotty, raz dżemem z owocami. Na wierzchu powinna być masa serowa. Wstaw tort do...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Tort bakaliowy

    ...fix cukier waniliowy łyżka cukru pudru masa kajmakowa w puszce (40 dag) Wierzch: 4 łyżki wody 10 dag masła 3 łyżki kakao pół szklanki cukru pudru bakalie Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, żółtka, mąki, proszek, olej. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem, piecz 50 minut w temp. 180°C. Gdy ostygnie, przetnij na trzy blaty. 2 Śmietanę zmiksuj ze śmietan...

  • Naprawdę pyszna!

Artykuły na temat: masa do tortow
  • Wyśmienity tort

    ...wymieszane suche składniki, delikatnie wymieszaj łyżką. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, piecz 25-30 min w temp. 180°C. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie części...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite wypieki trzeba ściśle...

  • Tort czekoladowy

    .... Pozostałe jajka i cukier ubić, powoli dodawać roztopioną czekoladę i koniak. Żelatynę odcisnąć, roztopić, dodać do masy, odstawić w chłodne miejsce. Śmietanę ubić i gdy masa zacznie tężeć, wmieszać...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Tort naleśnikowy

    ...mniejsze kawałki czekoladę. Podgrzej mieszając, aż czekolada się rozpuści. Do serka dodaj cukier, zmiksuj. Nie przerywając miksowania powoli wlewaj przestudzoną czekoladę. Miksuj, aż masa stanie się...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Tort z ajerkoniakiem

    ... 1. Ubij białka. Dodawaj cukier i żółtka, cały czas ubijając. Na koniec dodaj mąkę, zmielone orzechy i wymieszaj. Masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką tortownicy (24 cm). Piecz w 160 st. C ok. 45 minut. Przestudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na trzy blaty. 2. Zagotuj krem z mleka, cukru i budyniu w proszku, ostudź stale mieszając. Dodaj ajerkoniak, pokrojone na...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...

  • Tort jogurtowy

    ...dodajemy żelatynę. Mieszamy ze śmietaną i 200 g owoców jagodowych, masę przekładamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki. Kiedy krem zacznie tężeć, dekorujemy tort odłożonymi wcześniej owocami. Tort powinien stać w lodówce jeszcze około 3 godziny, zanim masa na tyle stężeje, żeby można było ją kroić. Przed podaniem posypujemy pozostałą gryką i kroimy na osiem kawałków. Praktyczna wskazówka...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

Wideo na temat: masa do tortow
  • Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"

    Mazurek "Snickers" to słodko-słona propozycja na wielkanocny stół. Kruchy spód, masa czekoladowo-kajmakowa i orzeszki ziemne tworzą interesujące połączenie, do złudzenia przypominające popularny batonik. Wypróbujcie nasz przepis! Mazurek „Snickers” – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku! Zobacz też inne przepisy na świąteczne ciasta