• Informacje na temat:

    masa do przybrania tortu

Przepisy na temat: masa do przybrania tortu
  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Naprawdę pyszna!

  • smaczne i podzielne

  • Masa idealna do tworzenia dekoracji i pokrywania nią tortów w stylu angielskim. Robi się ją szybko, a składniki wbrew pozorom są ogólnodostępne. Jest o wiele tańsza niż ta już gotowa dostępna w niektórych sklepach!

  • Smaczna masa do naleśników i gofrów.

Artykuły na temat: masa do przybrania tortu
  • Tort ambasador

    Przygotować ciasto: jajka wbić do rondelka, dodać cukier. Ubijać w kąpieli wodnej, aż powstanie puszysta, kremowa masa. Wsypać przesianą mąkę, proszek...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze(...) marzenie dotyczące tortu weselnego może zostać spełnione. A jak to wyglądało dawniej? Czy w czasach naszych prababć i pradziadków tort również spełniał tak ważną rolę podczas przyjęcia weselnego...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Z kolorową galaretką

    ...5 minut aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wylej na upieczony i ostudzony biszkopt. 4. Przygotuj masę cytrynową: wszystkie składniki połącz i ugotuj jak budyń. Gdy przestygnie, wylej masę cytrynową(...) i zieloną galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do 1/2 masy śmietanowej. Kilka kosteczek galaretki odłóż do dekoracji. Poczekaj, aż masa stężeje. Przekrój biszkopt na 2 blaty, jeden posmaruj masą śmietanową...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Żurawinowe słodkości

    ...przestygnie, bardzo powoli dodawaj ją do ubitej śmietany i mieszaj tak, by powstała jednolita masa. Z gruszek odlej syrop. 2 gruszki odłóż do osobnego naczynia (do dekoracji), resztę owoców pokrój...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...