• Informacje na temat:

    masa do ozdobienia ciast tortow

Przepisy na temat: masa do ozdobienia ciast tortow
  • Tort czekoladowy

    ..., cukrowe kwiatki Przygotowanie: 1. 13 dag mąki wymieszaj z 5 dag cukru i 2 dag kakao. Dodaj 10 dag masła i 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek. Wylep nim spód tortownicy. Piecz 15 min(...) rozpuszczoną i wystudzoną masę czekoladową, połącz. 4. Ciasto czekoladowe wylej na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piecz 40 minut (środek może pozostać lekko płynny...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Pyszne ciasta czekoladowe!

    Potrzebujesz czegoś na poprawienie nastroju? Ciasto czekoladowe nadaje się idealnie!

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • Tort cytrynowy

    Przygotowanie: Ze składników szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i chłodzić ok. 60 minut. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Ciasto rozwałkować i przełożyć do tortownicy uformować brzeg (ok. 3 cm(...)Składniki na ok. 12 porcji: Kruche ciasto: - 200 g mąki, - 1 jajo, - 100 g masła, - 100 g cukru Krem: - 2 sparzone cytryny, - 7 płaskich łyżeczek żelatyny, - 3 żółtka, - 80 ml wytrawnego białego...

  • Pyszna polewa do ciast z czekolady.

  • Tort cappucino

    ...ciasto, resztą ozdobić brzegi. 1 porcja: 470 kcal Czas przygotowania: 60 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Torcik  szwarcwaldzki

    Klasyczne ciasto.

  • Bardzo dobra masa do ciast. Polecam.

Artykuły na temat: masa do ozdobienia ciast tortow
  • Ciasto marchewkowe z serem mascarpone

    .... W drugiej misce utrzyj jajka z cukrem. Wlej olej, wsyp mąkę. Dorzuć marchew i rodzynki. Zamieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem. Wlej przygotowane ciasto i piecz ok. godziny. Przed wyjęciem zrób test patyczkiem. Chwilę studź placek w piekarniku. Przygotuj krem. Żółtka utrzyj z cukrem. Powinna powstać w miarę puszysta masa. Wciąż ucierając, stopniowo dodawaj...

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...

  • Noworoczny tort Marty Grycan

    Składniki: Czekoladowy biszkopt: 6 jaj, 10 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag ciemnego kakao, skórka starta z 2 pomarańczy, 10 dag mąki tortowej, 2 łyżki wody, 25 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do(...) masę do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C. Po ok. 40 minutach sprawdź drewnianym patyczkiem, czy biszkopt jest już suchy w środku...

  • Bez nich trudno sobie wyobrazić jakąkolwiek, większą lub mniejszą, uroczystość. Niektóre z nich potrafią być ozdobą stołu, inne z kolei są prawdziwymi arcydziełami, stanowiącymi wyzwanie dla niejednego kucharza. O czym mowa? Oczywiście o legendarnych ciastach! Cukiernicy już od setek lat prześcigają się w wymyślaniu coraz to nowszych i bardziej zaskakujących deserów. Szczególnie wdzięcznym tematem do kulinarnych eksperymentów są ciasta i torty, których stworzenie wymaga sporego kunsztu,...

  • Ciasta z budyniem

    .... 2. Tortownicę wysmarować olejem, wysypać cukrem purem (rada: na dnie formy można ułożyć wafel - ułatwi wyjęcie ciasta i lepiej utrzyma kształt). Na dnie tortownicy poukładać biszkopty, skropić je rumem(...)Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    Oprócz kakao, do ciemnych ciast warto dodać kawę, powidła lub coca-colę. Będą jeszcze pyszniejsze!

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    ...ciasta - zakłada się, że na dziesięć osób należy przewidzieć około kilogram tortu. Po ustaleniu liczby gości łatwiej również projektować wymarzony piętrowy tort w stylu angielskim (ozdobiony masą cukrową(...) dwudziestu osób można zdecydować się nawet na ciasto sześciopiętrowe! Tort należy zamówić przynajmniej miesiąc przed planowaną uroczystością, kiedy ma się już przygotowaną listę gości oraz wybrany...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...