• Informacje na temat:

    masa do dekoracji tortów do szprycy

Przepisy na temat: masa do dekoracji tortów do szprycy
  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...truskawki wiśnie z kompotu do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka ubij w kąpieli wodnej z 10 dag cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Kiedy masa jajeczna będzie już puszysta(...) schłodź w lodówce. 3. Zimny biszkopt rozetnij na 3 blaty. Krem przełóż porcjami do szprycy cukierniczej z dużą okrągłą końcówką. Wyciśnij porcje kremu na każdy blat. Biszkopty ułóż jeden na długim...

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...: 1. Masło utrzyj z 15 dag cukru. Kiedy masa będzie puszysta, ucierając dalej, kolejno wbij jajka. Domieszaj orzechy i proszek do pieczenia. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj(...) z posiekanymi pralinkami. 3. Trochę masy wiśniowej odłóż do dekoracji, resztę rozsmaruj na orzechowym spodzie. Przykryj krem śmietanowym. Boki tortu obsyp płatkami orzechowymi. Wierzch ciasta udekoruj...

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Pyszny krem do tortów. Łatwy do zrobienia.

  • Sprawdzony biszkopt idealny do tortów :))

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Naprawdę pyszna!

Artykuły na temat: masa do dekoracji tortów do szprycy
  • Babeczki

    ..., 1 łyżka cukrowych perełek do dekoracji, papier do pieczenia, forma do muffinek z 24 wgłębieniami, 24 papierowe papilotki do babeczek. Foremkę do muffinek z 24 wgłębieniami wyłóż papierowymi papilotkami. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Mikserem ustawionym na najwyższe obroty ucie-raj masło z cukrem i marcepanem przez 4 minuty. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbij jajka. Wsyp mąkę z proszkiem do...

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • Torcik borówkowy skąpany w białej czekoladzie

    ...1. Borówki przebierz, opłucz. Czekoladę posiekaj. Masło utrzyj z 4 łyżkami cukru i 1 torebką cukru wanilinowego. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa,...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Komunijne torty

    ..., ubijać na gładki krem. Blaty ciasta przełożyć kremem. Wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno, posmarować nią wierzch i boki tortu. Część śmietany przełożyć do szprycy cukierniczej(...) bitej śmietany. Schłodzić w lodówce. Czekoladę stopić, przestudzić. Za pomocą szprycy wyciskać na wierzch ciasta czekoladowe esy-floresy. Życie na gorąco 17/2012

  • Tegoroczna edycja Otwartego Festiwalu Tortów Artystycznych odbędzie się już 23-24 września w warszawskiej Babce do wynajęcia. Finaliści przygotują prace w czterech kategoriach: tort weselny, tort w stylu dowolnym, kwiaty cukrowe i małe formy. W niedzielę 24 września wystawa tortów otworzy się dla szerokiej publiczności. Odwiedzający festiwal będą mogli także wziąć udział w warsztatach cukierniczych przeznaczonych dla dzieci i dorosłych, obejrzeć pokaz robienia kwiatów cukrowych, rozkoszować...

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    ...ucierania masa powinna być jednolita. 2. W szklance wody rozpuść żelatynę, a gdy ostygnie dodaj ją do masy żółtkowej. Wszystko utrzyj na jednolity krem. 3. Zalej kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszaj(...) dekoracji Przygotowanie: 1. Jajka rozbij, żółtka odstaw, białka ubij na sztywną pianę z 10 dag cukru i szczyptą soli. Następnie dodawaj po jednym żółtku, po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej (wymieszaj...

  • Kiedy słońce świeci, przyroda zieleni się i kwitnie, chętniej sięgamy po coś delikatnego i przyjemnego do zjedzenia. W pogodny dzień do filiżanki kawy pitej w rodzinnym gronie lub przy ploteczkach pośród przyjaciół owocowy, świeży tort smakuje wprost niebiańsko. W tym zbiorze przepisów wiele jest pomysłów autorskich, prosto z serca. Wiele oryginalnych rozwiązań dekoracji ciast, ciasta pieczone, lodowe i bez pieczenia, 99 razy owocowo-puszysta przyjemność na najpiękniejszą porę roku,...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...