• Informacje na temat:

    masa do ciasta na bazie kisielu

Przepisy na temat: masa do ciasta na bazie kisielu
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...z lodami waniliowymi Składniki na 4 porcje: - opakowanie ciasta francuskiego, - łyżka śmietany, - 250 ml + 4 łyżki soku jabłkowego, - 3 łyżki czerwonego kisielu w proszku (do gotowania), - 60 g cukru(...)Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula...

  • Nie przepadam za babeczkami ta na specjalne zamówienie rodzinki.

  • Bardzo kruche, słodko-kwaśne i mocno cytrynowe. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają talerza

  • Idealny do dobrej herbatki.

  • Ostatnio wpadłam w ciasteczkowy szał . Postanowiłam do ciasta dodać kisiel w proszku. Wyszło na prawdę bardzo smacznie !

  • Puszyste, słodkie i mega truskawkowe!

  • Super śniadanie z kakao dla naszych pociech.

  • Genialny krem do dekorowania wszelkiego rodzaju ciast, tortów, ciasteczek. Moja pierwsza z nim przygoda :)

  • Przepisów na kluski leniwe w internecie jest tyle co na sałatki jarzynowe - każdy robi je inaczej. U mnie leniwe zawsze były robione z ziemniaków i sera, a kopytka z samych ziemniaków. Przeglądając różne przepisy naprawdę można się już z tym pogubić co jest czym :-) Ja jestem wierna przepisowi, który podarowała mi mama. Takie kluseczki nigdy mnie nie zawiodły, nie rozpadły się, po prostu były i są idealne. Kiedyś jadałam je tylko z masełkiem i cukrem, jednak od niedawna zaczynam wprowadzać...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

Artykuły na temat: masa do ciasta na bazie kisielu
  • Zapomniany agrest

    ...przygotowania pysznego domowego kisielu. Świeże i dojrzałe owoce można dodać do galaretki, ciast lub racuchów. Wyśmienity jest deser typu crumble - agrest zapieczony pod kruszonką samodzielnie lub w połączeniu(...) nim aromatyzować napoje na bazie wody sodowej lub dodawać do shake’ów,np. z mlekiem i ananasem. Bardzo dobrze smakuje w sosach do dań mięsnych. Może stanowić bazę słodko--kwaśnego sosu do pieczeni...

  • Aby wydobyć z liści herbaty naturalny smak i głębię aromatu, należy do jej zaparzenia użyć świeżo przefiltrowanej wody. Tylko wówczas możemy liczyć na to, że do wody nie przedostaną się szkodliwe toksyny i inne niepożądane zanieczyszczenia,, które płyną z naszych kranów wraz z wodą wodociągową. Fot. 123RF/PicselJuż w poniedziałek, 3 września, we wszystkich sklepach sieci Biedronka można kupić zestaw - dzbanek filtrujący wodę Aquaphor Jasper wraz z super prezentami w promocyjnej cenie...

  • Każdy ma swojego faworyta, którego na dodatek zawsze piecze dokładnie tak, jak robiła to mama czy babcia. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia? Makowiec to wyjątkowo świąteczne ciasto. Wykorzystywany w nim mak jest symbolem urodzaju, płodności i obfitości. Kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może odbyć się bez maku (stąd wiele potraw, takich jak kutia, makiełki-makówki, kluski z makiem). I bardzo słusznie, bo oprócz pozytywnej...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • W kwestii ciast każdy ma swojego faworyta, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Makowce, miodowniki, pierniki... Bez jakich ciast nie wyobrażacie sobie Bożego Narodzenia? Fot. 123RF/Picsel Wielu osobom święta Bożego Narodzenia kojarzą się głównie z wytrawnymi potrawami. Na stołach królują wówczas barszcze, ryby, pierogi, krokiety oraz różnego rodzaju sałatki. Warto jednak pamiętać, że każde ucztowanie powinno zostać zwieńczone wyjątkowym smakołykiem. Mamy nadzieję, że zostawicie...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Decydując się przygotować przyjęcie komunijne w domu możemy zaskoczyć naszych gości smacznymi ciastami, których nie powstydziłaby się nawet najlepsza cukiernia. Oto kilka doskonałych przepisów, wypróbowanych przez naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Część z nas organizuje przyjęcia komunijne w restauracjach, gdzie menu układają zawodowi kucharze. Jednak niektórzy decydują się zorganizować tego typu imprezę samodzielnie, w zaciszu własnego domu. Wielu z was twierdzi, iż przy takiej okazji...

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...