• Informacje na temat:

    masa de kopca kreta

Przepisy na temat: masa de kopca kreta
  • Truskawkowy kopiec kreta

    Wyśmienite ciasto z truskawkami

  • Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, zamiast bananów można użyć innych owoców (np. truskawek)

  • Kopiec kreta

    ...w formie. Na kreta: Marcepan wyrobić z cukrem pudrem. Kawałek marcepanu wielkości orzecha włoskiego wyrobić z czerwonym barwnikiem spożywczym. Pozostałą część - z kakao. Z brązowego marcepanu uformować tułów i głowę kreta. Z jasnego: nos i łapki. Wiśnie osączyć na sicie, sok zachować.  Ściąć 1/3 ciasta i rozkruszyć. Pozostały spód ciasta ułożyć na paterze. Sok spod wiśni uzupełnić wodą, tak...

  • Ciekawie prezentujące się, pyszne!:)

  • Łatwe kopce kreta

    Czekoladowy z wiśniami Sposób przygotowania 1. Jajka wbij do miseczki. Dodaj szczyptę soli i 1/2 szkl. cukru. Ubijaj, aż masa jajeczna będzie bardzo puszysta i jasnokremowa.  2. Mąkę z kakao(...). Piecz 45 minut w 180 st. Wystudź.  2. Mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj śmietanę, ubijaj mikserem, aż masa zwiększy swoją objętość i będzie bardzo puszysta.  3. Ciasto...

  • Kopiec kreta

  • Polecam. Na dużą blachę!

  • Słynne ciasto tym razem w wersji domowej

  • Świeżość banana, puszysty kakaowy biszkopt, czekolada i masa delikatnie kawowa to połączenie idealne. Ręczę za to - smakowało je u mnie ostatnio wiele osób i każdej, bez wyjątku smakowało. ;)

  • To słynne ciasto możemy zrobić samodzielnie w domu bez wykorzystywania gotowej mieszanki.

Artykuły na temat: masa de kopca kreta
  • Jadalny kwiat, a konkretnie róża. Albert Einstein mawiał, że to kapusta, tylko z wyższym wykształceniem. Fot. 123RF/Picsel W naturze występuje jedynie, jako roślina hodowlana, a na talerzach - najczęściej w kalafiorowej lub jako dodatek do obiadu. W takiej odsłonie jest smaczny, prosty i swojski. Czy kalafior może wystąpić w wersji de luxe?   Kalafior na surowoWbrew powszechnym przekonaniom kalafior może być jadany na surowo. Doskonale sprawdzi się, jako chrupiąca baza lub dodatek do sałatek....

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak prawdopodobnie wszystko to blednie w porównaniu do tego co zaprezentowali uczestnicy konkursu L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Mnóstwo kulinarnego talentu, wielkie ambicje, setki godzin przygotowań i lata doświadczenia zawodowego - wszystko to sprowadziło 16 dwuosobowych drużyn do mazurskiego Rynu, gdzie odbyła się już 13 edycja...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • W ciągu 700 lat swojej swojego istnienia mury zamku w Rynie widziały niejedną wielką ucztę. Jednak najpewniej wszystko to blednie w porównaniu do wyczynów uczestników L'art de la cuisine Martell - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, dedykowanego młodym talentom. Fot. materiały prasowe 5 marca 2016 roku XIV - wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich przeżył nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Desery i ciasta przygotowywane bez pieczenia to najnowszy i najgorętszy kulinarny trend. Jeśli zna się odpowiednie triki, takie smakołyki mogą być piękne i pyszne, a przede wszystkim – szybkie w przygotowaniu. Szybkie domowe słodkości przygotujemy w mikrofalówce / PICSEL Przedstawiamy garść trików i porad, dzięki którym wiele ulubionych słodkości przygotujecie bez pieczenia, w ciągu tylko kilku chwil. Słodkości z „mikrofali" Myliłby się ten, kto by przypuszczał, że na pomysł deserów bez...

  • Czy domowe ciasta muszą być zawsze przygotowywane z cukru, mąki, czekolady i owoców? Oczywiście, że nie! Coraz popularniejsze stają się bowiem ostatnio w cukiernictwie jarzyny. Fot. 123RF/PicselWe własnoręcznie wykonywanych deserach sprawdzą się jednak nie tylko marchew czy dynia, ale także inne, nieco bardziej „wytrawne" warzywa, po które raczej niewielu entuzjastów cukiernictwa zechciałoby sięgnąć. Sprawdźcie zatem razem z nami, jakie słodkości - ładne, pyszne i zdrowe - przygotujecie ze...

  • Kolejna edycja konkursu dobiegła końca. Poznajcie lutowych laureatów, do których powędrują komplety obiadowe Kubiko, patelnie oraz garnki Stone - wszystkie zestawy ufundowane przez naszego partnera, markę Ambition. Jesteśmy już prawie na półmetku trwania urodzinowego konkursu, a wy wciąż zaskakujecie nas swoimi znakomitymi pomysłami na przepyszne dania. Bardzo nas to cieszy, ale zarazem utrudnia wybór kolejnych zwycięzców, bo poprzeczka jest zawieszona wysoko! Jak zwykle dyskusje jury...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Jak smakują podróże? W pierwszej odsłonie podróży kulinarnych po krajach basenu Morza Śródziemnego zapraszamy na… pomarańcze. Dania bazujące na tych owocach można przygotować zarówno na przystawkę, obiad czy deser. Trzy miejsca, trzy przepisy pełne pomarańczy. Włochy na przystawkę - Pierwszym przystankiem podróży będzie Rzym i Park Savello, zwany kiedyś Ogrodem Pomarańczy. Tutaj Fellini nakręcił część Nocy Cabirii i to z tarasu tego parku rozciąga się widok na Tybr, Trastevere i Forum...