-
Informacje na temat:
masa czekoladowa z żelatyną
-
...przestygnie, połącz z ciasteczkami. Masą wyłóż tortownicę, wstaw do lodówki, by dobrze stężała. 2. Masa: żelatynę rozpuść w ciepłej kawie. Twaróg przepuść trzykrotnie przez maszynkę, połącz z ricottą. Dodaj cukry i ucieraj, aż się rozpuszczą. Wlej zimną kawę z żelatyną. Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej i połącz z masą serową. Wylej ją na spód, schładzaj kilka godzin. 3. Zamrożoną czekoladę zetrzyj...
-
Następna smaczna masa do deserów.
-
-
Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)
-
Sposób przygotowania 1. Żelatynę namocz w 2 łyż- kach zimnej wody. Z daktyli usuń pestki, włóż do mleka. Zagotuj i zmiksuj na płynną gładką pastę. Odłóż 1/2 szkl., połącz z żelatyną. Do reszty pasty(...) mleczną z żelatyną i dokładnie zmiksuj na wysokich obrotach. Foremki przelej zimną wodą lub wysmaruj roztopionym masłem. Masę czekoladową wlej do foremek, każdą przykryj folią i wstaw do lodówki na...
-
Wypróbowany przepis na "Czekoladowa poezja"
-
-
Puszysty biszkopt kakaowy przełożony delikatną wiśniową masą na bazie świeżych wiśni przykryty dodatkowo wiśniową galaretką.
-
-
swietne ciasto, przede wszystki lekka delikatna masa serowa...to, to co misie lubia najbardziej :)
-
-
Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...
-
-
Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...
-
...ze 175 g cukru. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno dodawaj do niej żółtka, startą czekoladę oraz mielone migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Białka wymieszaj ze szczyptą(...) likierem. Dodaj żelatynę. Odstaw na 10-15 minut, aby masa zaczęła lekko tężeć. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostrożnie połącz ją z tężejącą masą. Blaty przełóż w tortownicy przygotowanym kremem...
-
W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...
-
...i jeszcze chwilę ubijaj. Na koniec dodaj suche składniki i bardzo delikatnie wymieszaj, by masa nie opadła. Z ciasta upiecz 3 blaty. Każdy piecz 10-15 minut w temperaturze 180° C. Wystudź. Żelatynę zalej(...) wyjmij z garnka i ubijaj do momentu, aż masa wystygnie. Do drugiego naczynia włóż pokruszoną czekoladę. Roztop w kąpieli wodnej. Następnie dodaj miękkie masło i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudzoną...
-
Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe 280g mąki typ 500 30g kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody. Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...
-
-
Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...