• Informacje na temat:

    masa cytrynowa do tortu bezowego

Przepisy na temat: masa cytrynowa do tortu bezowego
  • Bezowe torciki i torty

    ..., sól, wlej wodę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Gdy masło się stopi, wyjmij foremkę. Wsyp mąkę, mieszaj, aż masa będzie gładka. Ciasto rozprowadź równo po foremce, ponakłuwaj widelcem. Piecz ok(...) ubitą kremówkę. Odłóż 5 łyżek kremu, połącz z czekoladą. Jasnym kremem przełóż blaty bezowe i posmaruj boki tortu.  3. Wierzch udekoruj rozetkami z czekoladowego kremu, na nich ułóż orzeszki. Chłodź...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • To zupełnie niepowtarzalny i pyszny tort. Choć trochę czasochłonny,jest naprawdę prosty i nawet mnie się udaje ;))) I jeszcze jedna zaleta - jest tani!

  • Beza znika w mig z talerza.

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.

  • Słodki, pyszny

  • Tort jest przepyszny!!!!

Artykuły na temat: masa cytrynowa do tortu bezowego
  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Z porzeczkową nutą

    ...i nasącz wodą z sokiem cytrynowym. Na nasączony biszkopt wyłóż masę owocowo- -śmietanową i przykryj drugim blatem. Wierzch tortu posmaruj pozostałą masą śmietanową (wcześniej trochę masy odłóż do udekorowania boków tortu). Na nią wyłóż pozostałe owoce i wstaw do lodówki na 30 minut. Na wierzch tortu wylej tężejącą galaretkę, ponownie wstaw do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Po usunięciu...

  • Ola przygotowała niezwykle smaczny i przepięknie prezentujący się w ciemności tort. Jeśli lubicie smak porzeczki i cytrusowe nuty, ten wypiek z pewnością przypadnie wam do gustu. Biszkopt cytrynowy5 dużych jaj ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki tortowej¼ szklanki mąki ziemniaczanej1 cytryna (skórka) Frużelina porzeczkowa400 g czarnych porzeczek100 g cukru1 cytryna (sok)5 łyżeczek żelatyny75 ml wody Krem cytrynowy2 szklanki mleka4 jaja4 łyżki mąki pszennej5 łyżek mąki...

  • Serniki z owocami

    ...możemy dodać niewielką ilość masła lub tłustej śmietany. Ser obowiązkowo należy zemleć w maszynce do mięsa. Dwu- lub trzykrotnie. Idealna masa serowa Masy serowej nie należy zbyt długo ucierać. Im(...) wiórkami czekoladowymi. Połamaną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Cienką warstwę czekolady wylewamy na talerz (schłodzony w lodówce!). Wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie, długim...

  • Młodzi cukiernicy zmierzą się z niełatwym zadaniem. Jurorzy poproszą ich o przygotowanie zachwycających tortów bezowych. Kto sprosta temu wyzwaniu? Fot. materiały prasowe W ubiegłym tygodniu studio programu "Bake Off Junior" wypełniła radosna atmosfera meksykańskiej fiesty. Jak powszechnie wiadomo, tego typu przyjęcia nie mogą obyć się bez piniaty. Jej przygotowanie powierzono małym cukiernikom. Jednak nie miała być to zwykła kartonowa kukiełka, którą wypełni się słodyczami. Jurorzy...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...