• Informacje na temat:

    marynowanie śledzia ala

Przepisy na temat: marynowanie śledzia ala
Artykuły na temat: marynowanie śledzia ala
  • Sałatka ze śledziem

    Macerowanie śledzia może być trochę uciążliwe, ale warto.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • ...oczkach i dodajemy do sosu. Sporą ilością sosu przykrywamy śledzie.     Można posypać je groszkiem lub kukurydzą.     Smacznego śledzia!  

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Pyszny śledzik

    Jeśli proces ten przeprowadzimy prawidłowo, uzyskamy najcudowniejsze mięso: miękkie i jednocześnie jędrne, do tego błyszczące i pełne smaku. Jest w Polsce mnóstwo miejsc, które serwują nam śledzia(...) ulubiony sposób na tę rybę. Na pewno jest zdrowy, na pewno przedłuża życie, na pewno zabawnie testuje stan uzębienia biesiadników ale zdecydowanie wolę delikatne mięso śledzia podane z odpowiednią...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Imieniny mojej Mamy

    Zastanawialam sie, czy opatrzec ten wpis moim garnkiem , bo o jedzeniu glownie bedzie ale po namysle zrezygnowalam. Bo to wpis poswiecony troszke mojej...

  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • Jak nie przytyć w święta?

    .... Kolejność ma znaczenie. Po barszczu przejdź od dań bogatych w białko i o niskiej zawartości tłuszczu (np. karpia w galarecie), najlepiej wspomagając je warzywami, czyli w tym wypadku kapustą. Białko i warzywa szybko pozwalają zapomnieć o głodzie - nie przesadzisz z pierogami i ciastem. Nakładaj małe porcje i jedz powoli. Tę zasadę stosuj przez całe święta. Dania popijaj wodą. Kompot z suszu ma...

  • W Święta Bożego Narodzenia na stołach nie może zabraknąć śledzi. Podaj je w nowej, eleganckiej odsłonie. Składniki:   2 filety śledziowe 1/2 posiekanej czerwonej cebuli 1/2 posiekanej papryczki chili Sok i skórka z połowy limonki 1/2 posiekanego pęczku szczypiorku 1/2 posiekanej natki pietruszki 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy lub oleju 1/2 jabłka pokrojonego w drobną kostkę Świeżo mielony czarny pieprz Do podania: grzanki z bagietki lub pieczywo żytnie   Wykonanie: Śledzie...

Wideo na temat: marynowanie śledzia ala
  • Przepis na śledzia pod jajecznym futrem

    Marynowane śledzie świetnie nadają się do przyrządzania sałatek, które są nie tylko zachwycające w smaku, ale i przepięknie wyglądają! Te marynowane w oleju, a nie occie, są bardziej delikatne, a w połączeniu z delikatnymi warzywami nabierają niesamowitego smaku i aromatu! Nasz przepis na śledzia pod futrem to danie proste w przygotowaniu, ale i świetnie wyglądające, przez co znakomicie sprawdzi