• Informacje na temat:

    marynowanie cebulek

Przepisy na temat: marynowanie cebulek
  • Marynowane buraczki

    Składniki: 2 kg czerwonych buraczków sól 15 dag cebulek perłowych 1/2 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl. białego octu winnego 5 listków laurowych 1 cytryna Przygotowanie: 1. Buraczki wyszoruj, gotuj w łupinkach 20 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą, potem obierz z łupinek. Większe sztuki pokrój na kawałki, małe pozostaw w całości. Cebulki...

  • Dla amatorów cebulki marynowanej :-)

  • Śledzie marynowane w oleju - Basia

    1 kg śledzi matias ,0.5 kg cebuli, ziele ang, pieprz ziarnisty , 1 łyżka cukru, sól do smaku ,liść laurowy .

  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    Składniki: - 0,5 kg piersi z kurczaka, - kilka marynowanych cebulek, - 1 kg papryki, - 1/4 główki czosnku, - 1 cebula, - 3-4 listki laurowe, - po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, - kilka gałązek ziół: rozmarynu, tymianku, - 2 szklanki octu spirytusowego, - 7 szklanek wody, - 4 łyżki cukru, - 4 łyżki oleju, - 1,5 łyżki soli, - olej do smażenia Przygotowanie...

  • Jest delikatna nie trzeba jej blanszować jak cebulę dymkę poza tym mniejszych sztuk nie obierałam. Odcięłam tylko końcówki i opłukałam w wodzie. Wygodna w uprawie i obróbce. Cebulka której szukałam ;)

  • Wypróbowany przepis na "Leszcz pieczony z cytryną w sosie z cebulek"

  • Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    Grzyby suszone i marynowane znamy. A grzyby... kiszone? "Jak najbardziej, przygotowujemy je tak, jak kiszone ogórki - słona zalewa z odrobina cebulki w słoiku" - zachęca mistrz kuchni Karol Okrasa.

  • Małe cebulki można także zamknąć w słoiki.

Artykuły na temat: marynowanie cebulek
  • Pieczeń rzymska z jajkiem

    Mielone mięso wymieszać z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, siekaną cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Sałatki z OLE!

    Białe szparagi, Złota cebula marynowana oraz Kukurydza mini to proponowane przez firmę Ole Partners efektowne dodatki do wiosennych sałatek.

  • Poszukiwania idealnej diety wyszczuplającej to zajęcie męczące i frustrujące. A jest przecież prosty sposób na schudnięcie - kapusta kiszona! Odchudzanie na kapuścianej diecie jest łatwe, tanie i przede wszystkim zdrowe. Niech to krótkie stwierdzenie stanowi zachętę do przeczytania tego tekstu. Fot. 123RF/Picsel Konserwowanie warzyw jest proste, choć - podobnie jak przygotowywanie przetworów - dość czasochłonne. Warzywa, które lubimy najbardziej, możemy konserwować za pomocą octu, oleju lub...

  • Gotowane warzywa i sałatki

    Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Szwajcarska patelnia

    To idealne danie dla czterech osób.

  • Każdy z nas traci około 100 włosów dziennie, to naturalny proces. Problem zaczyna się, jeśli wypada ich więcej lub ich odrastanie jest spowolnione. Zobacz, jaką dietę stosować, by włosy były bujne i piękne. Co jeść, by włosy były gęste i zdrowe?       Fot. 123rf.com Wypadanie włosów to naturalny proces i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem włosy wypadają częściej, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi...