• Informacje na temat:

    marynowana pepperoni

Przepisy na temat: marynowana pepperoni
  • Obiad dla wielbicieli ostrych smaków

    ...muszkatołową i solą. Podajemy z makaronem. Kurczak z pastą z awokado i papryczką pepperoni Składniki: 200 g piersi z kurczaka 5 łyżeczek oliwy z oliwek awokado 2 papryczki pepperoni np(...), następnie smażymy go z obu stron na patelni i układamy na talerzu. Awokado kroimy w kostkę, a pepperoni w półkrążki. Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i smażymy pokrojone wcześniej produkty...

  • Na pizzy zbudowane zostało imperium rzymskie.

  • Zdrowie na talerzu: Papryczki chili

    ...ostrych smaków. Pyszny duet: Pepperoni i łosoś Składniki: 3 marynowane papryczki peperoni, np. marki Kuhne 2 łyżki śmietany 150 g wędzonego łososia 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki...

  • Sprubujcie wersje z ostrą Pepperoni.

  • Sambal - indonezyjski specjał

    ...w sklepach orientalnych), - 1 papryczka pepperoni, - 1 szalotka, - sok z limonki, - łyżka oleju Przygotowanie: Papryczki i szalotkę ucieramy razem aż uzyskamy gęsta pastę. Dodajemy kilka kropel soku...

  • szybka pasta delikatnie pikantna

  • klasyka włoskiego placuszka z wiosennym dodatkiem ;-) smakuje wybornie! świeżo i soczyście ;-)

  • Na święta możemy zaszaleć.

  • Propozycja na lekką, szybką w przygotowaniu, zdrową i pożywną pastę łososiową, która będzie idealnym smarowidłem do kanapek. Pasta świetnie sprawdzi się także jako dodatek do jajek oraz wytrawnych naleśników. Smak całości podkreśla pikantna nuta papryki pepperoni oraz delikatna nuta świeżego koperku. Pasta łososiowa jest bardzo cenna dla naszego zdrowia, gdyż niesie w swoim składzie moc substancji odżywczych oraz witamin, a także jest cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych...

  • Proste i aromatyczne danie. Idealne na grillowe party

Artykuły na temat: marynowana pepperoni
  • Niezwykła moc kalafiora

    ..., pepperoni. Gotową pizzę zapiekaj jeszcze 10 minut. Możesz posypać startym serem, który powinien się roztopić. Kuskus z kalafiora Podziel kalafior na różyczki i włóż do blendera. Ustaw maszynę na...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Migrena coraz lepiej leczona

    ...ilości tyraminy . Są to m.in.: sery (typu blue, brie, camembert, cheddar, emmentaler, mozzarella, parmezan, roquefort), ryby (marynowane, solone, wędzone), anchois, podroby, kiełbasa pepperoni, salami...

  • Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak. Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska - kulinarne autorytety stacji TVN Style - wywołały już niejedną Rewolucję na talerzu. Po popularnym programie i opartej na nim bestsellerowej książce, panie postanowiły iść za ciosem i doprawić tegoroczną jesień znakomitą Szczyptą smaku. W nowej książce udowodnią czytelnikom, że gotowanie może być jednocześnie szybkie, zdrowe i ciekawe. W tej kuchni...

  • Zielona herbata w kuchni

    ...czosnku 1 łyżki naturalnego miodu jedna papryka chilli lub pepperoni szczypta soli, pół bagietki. Przygotowanie: Papryczkę i czosnek drobno posiekaæ. Całość wymieszać z miodem i Nestea. Rozmrozić...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Migrenowe bóle głowy dotyczą od 8 do 20 procent populacji. Utrudniają normalne życie i uniemożliwiają pracę. Istnieje wiele przyczyn migreny i jeszcze więcej sposobów na radzenie sobie z nią. Jednym z nich może być odpowiednio dobrana dieta. Fot. 123RF/Picsel Osoby cierpiące na migrenę posiadają wrażliwsze komórki w korze mózgowej. Wobec tego silniej reagują na różne negatywne bodźce, na przykład skoki ciśnienia atmosferycznego, stres, brak snu, a także substancje dodawane do pożywienia. W...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...