• Informacje na temat:

    marynowana czerwona kapusta z warzywami

Przepisy na temat: marynowana czerwona kapusta z warzywami
  • Kapusta marynowana

    Z innymi warzywami.

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Saksońska pieczeń z marynowanego mięsa (Sauerbraten)

    Klasyczne danie z kuchni niemieckiej.

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • Aleksander Baron zachęca do samodzielnego kiszenia

    ..., kiszona kapusta i kiszone buraki to były kolejne kroki, które rozbudziły we mnie odwagę, aby spróbować kisić niemalże wszystko - tak w książce "Kiszonki i fermentacje", która właśnie trafiła do(...). - Z kolei marynowanie to konserwacja z udziałem octu, często też cukru. Zdarza się jednak, że kapusta, która jest konserwowana octem, mylnie nazywana jest "kwaszoną". Taka kapusta nie ulega...

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    ...szaszłyków. Grillowane warzywa w wersji solo praktycznie nie występują. Zazwyczaj na grillowym ruszcie spotkać możemy papryki i cukinie. Rzadko eksperymentujemy z innymi warzywami, co jest sporym...

  • Wyrafinowany wege-pasztet

    "Gdy go piekę, w całym domu unoszą się takie aromaty, jakbym przygotowywała najbardziej wyrafinowaną potrawę świata" - tak swój pasztet zachwala Agnieszka Maciąg. Modelka przygotowuje go m.in. z pieczonych marchewek, pietruszki i selera oraz przypraw - curry i kurkumy.

  • coś innego i prostego, surówka idealna do drobiu

Artykuły na temat: marynowana czerwona kapusta z warzywami
  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...bogaty w substancje poprawiające skład krwi - Czerwona kapusta: Wzmacnia układ nerwowy i układ odpornościowy. Ma właściwości antynowotworowe - Radicchio :  Dzięki swojej goryczce pobudza apetyt(...) lecznicze potwierdzają się od kilku tysięcy lat. Są niezastąpione szczególnie w sezonie infekcji grypowych. Pomagają dzieciom i dorosłym. - Kapusta biała :  Zawiera dużo wit. C. Podnosi odporność...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    Polana masłem albo oliwą, z dodatkiem twoich ulubionych przypraw lub ziół, stanowi smaczny i pełnowartościowy posiłek nawet bez towarzystwa warzyw czy mięsa.

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Jadłospis na długie życie

    ...jajko i jogurt. Przypraw, udekoruj natką. Przepisy na dobry humor Sałatka z papryki: Skład: drobno pokrojona papryka czerwona i żółta, marynowana czuszka, czerwona cebula, łyżka posiekanej natki, pół...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ..., pomarańcze, grejpfruty, cytryny, banany, ananasy, papaja, kiwi, maliny, gruszki, truskawki, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca. Produkty fermentowane: Kiszonki (kwaśna kapusta, kiszone ogórki, pikle itp...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kolacja na dobry sen

    ...ułatwia zasypianie i poprawia jakość snu.  Jak jeść? Najlepsze na kolację są ryby pieczone, duszone lub przyrządzane na parze z warzywami. Mają delikatne mięso, które jest łatwiej trawione niż(...), siekaną natkę lub koperek. Uwaga! Osoby cierpiące na nietolerancję laktozy powinny wybierać twaróg bez laktozy Szpinak  Świeży szpinak (także kapusta pekińska, jarmuż) to bogate źródło wit. B6, która...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....