• Informacje na temat:

    marynowana czerwona kapusta

Przepisy na temat: marynowana czerwona kapusta
  • Kapusta marynowana

    Z innymi warzywami.

  • Smaczna na wszelkie okazje ;)

  • Saksońska pieczeń z marynowanego mięsa (Sauerbraten)

    Klasyczne danie z kuchni niemieckiej.

  • czerwona kapusta na ciepło

  • Aleksander Baron zachęca do samodzielnego kiszenia

    ..., kiszona kapusta i kiszone buraki to były kolejne kroki, które rozbudziły we mnie odwagę, aby spróbować kisić niemalże wszystko - tak w książce "Kiszonki i fermentacje", która właśnie trafiła do(...). - Z kolei marynowanie to konserwacja z udziałem octu, często też cukru. Zdarza się jednak, że kapusta, która jest konserwowana octem, mylnie nazywana jest "kwaszoną". Taka kapusta nie ulega...

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • Wyrafinowany wege-pasztet

    "Gdy go piekę, w całym domu unoszą się takie aromaty, jakbym przygotowywała najbardziej wyrafinowaną potrawę świata" - tak swój pasztet zachwala Agnieszka Maciąg. Modelka przygotowuje go m.in. z pieczonych marchewek, pietruszki i selera oraz przypraw - curry i kurkumy.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    Co roku, gdy tylko słońce mocniej przyświeci, tysiące Polaków rozpoczyna sezon grillowy. Niestety, rzadko kiedy wybierają oni zdrowe, wysokiej jakości produkty. Co powinno się znaleźć na naszym ruszcie w tym sezonie, by było pełnowartościowym posiłkiem i dostarczyło nam nie tylko wrażeń smakowych, ale i sporej dawki substancji odżywczych?

  • jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu

Artykuły na temat: marynowana czerwona kapusta
  • Goście, goście!

    ..., pieprzu, cukru, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, 500 g polenty, 1 litr wywaru warzywnego, 100 g tartego parmezanu, marynowana czerwona kapusta Karkówkę oczyść, polej oliwą i posyp(...), cukier Dodatkowo: marynowane drobne kapary, marynowana cebulka, gałązka zielonego koperku, woda mineralna gazowana do namoczenia śledzi Sprawdź, czy śledzie nie są zbyt słone. Jeżeli tak jest...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kolacja na dobry sen

    ..., siekaną natkę lub koperek. Uwaga! Osoby cierpiące na nietolerancję laktozy powinny wybierać twaróg bez laktozy Szpinak  Świeży szpinak (także kapusta pekińska, jarmuż) to bogate źródło wit. B6, która...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ..., pomarańcze, grejpfruty, cytryny, banany, ananasy, papaja, kiwi, maliny, gruszki, truskawki, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca. Produkty fermentowane: Kiszonki (kwaśna kapusta, kiszone ogórki, pikle itp...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ...smażony (100 g) - 180 kcal. Ryba po grecku (100 g) - 80 kcal. Kapusta z grzybami (50 g) - 40 kcal. Pierogi z kapustą gotowane (3 szt. 120 g) - 210 kcal. Kawałek makowca (50 g) - 170 kcal...

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • Skandynawska dieta przyspieszy metabolizm

    ...mlecznych. Na tej diecie zalecane są mleko, twarogi i jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu (aby nie jeść za dużo niezdrowych tłuszczów). Kapusta, brukselka: Ich przydatności w odchudzaniu dowiodła...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....