• Informacje na temat:

    marynata z keczupu

Przepisy na temat: marynata z keczupu
  • Schab w czosnkowej marynacie

    W śmietanowo-musztardowej glazurze z dodatkiem keczupu. Doskonała pieczeń na niedzielny obiad. Na zimno – do kanapek i sałatek.

  • nudny kurczak ,nudna marynata nie to coś innego

  • ...4 filety śledziowe, 2 łyżki rodzynek. Marynata: szklanka białego octu winnego, łyżeczka ziaren gorczycy, 3 zmielone ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, szczypta cukru, pieprz. Sos: po 1/3 szklanki keczupu i oleju, 1 łyżka drobno pokrojonej marynowanej czerwonej papryki, łyżka natki pietruszki.

  • teraz jes duży wybór róznych zupek blyskawicznych a makaron wykorzystuje do sałatek lub innej zupy

  • Kurczak pomarańczowy

    Składniki na 4 porcje: - 2 małe kurczaki, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - sok z 1 cytryny, - sok z 1 pomarańczy, - 4 łyżki miodu, - 1 łyżka keczupu, - 2 łyżki dżemu pomarańczowego, - suszona lawenda, sól. Przygotowanie: • Kurczaki myjemy, sprawiamy, rozcinamy na połowy. W misce mieszamy miotełką lub widelcem oliwę z cytryną i sokiem pomarańczowym, ciekłym miodem, dżemem...

  • Próbowałam wielu opcji robienia keczupu (z samych pomidorów, pomidory - koncentrat pomidorowy, passata), najpierw podam przepis z koncentratów pomidorowych. Wszystkie wychodzą dobre, moim zdaniem ten jest najbardziej pomidorowy.

  • Nie tylko kiełbaski, czyli co wrzucić na grilla

    ...palce lizać! Składniki: Karkówka wieprzowa, marynata: 2-3 łyżki miodu, sok z jednej cytryny, kilka łyżek oliwy z oliwek, kilka kropel sosu sojowego, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki czerwonej papryki...

  • SKRZYDEŁKA DOSKONALE SMAKUJĄ Z PIECZYWEM I OGÓRKIEM KWASZONYM

  • Udka w syropie klonowym

    Składniki: 12 udek kurczaka, sól i pieprz czarny mielony, 5 łyżek syropu klonowego, 1 łyżka cukru, skórka i sok z 1/2 pomarańczy, 2 łyżki keczupu, 1 łyżka sosu Worcester.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

Artykuły na temat: marynata z keczupu
  • Udka w sezamie

    Przygotowanie: Przygotuj marynatę. Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Umyte i osuszone udka...

  • Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posiłków, jednak czy wiedzieliście, że ma on także inne, niekulinarne, zastosowania? Nie wszyscy wiedzą o tym, że produkty, których używamy na co dzień, mają również inne, nieco mniej oczywiste zastosowania. Tak jest również w przypadku dobrze wszystkim znanego keczupu. Oto kilka z jego nietypowych zastosowań. Pamiętajcie, że najlepszym rozwiązaniem...

  • Kurczak z rozmarynem

    Przygotowanie: Keczup połącz z chili, olejem, sosem sojowym, miodem i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Marynatą zalej kurczaka. Wstaw na godzinę do lodówki....

  • Kupny lub przygotowany domowym sposobem keczup z pewnością znajdzie się niemal w każdej kuchni. Wiele osób nie wyobraża sobie bez niego wielu posiłków, jednak czy wiedzieliście, że ma on także inne, niekulinarne, zastosowania? Fot. 123RF/Picsel Nie wszyscy wiedzą o tym, że produkty, których używamy na co dzień, mają również inne, nieco mniej oczywiste zastosowania. Tak jest również w przypadku dobrze wszystkim znanego keczupu. Oto kilka z jego nietypowych zastosowań. Pamiętajcie, że...

  • ​Trio z mięsa

    ..., pieprz cayenne Sól morska Pieprz czarny mielony Prymat Sos: 4 łyżki keczupu 20 ml wody 3 łyżki miodu wielokwiatowego 1 łyżka musztardy rosyjskiej Sposób przygotowania: Marynata do(...)Składniki (dla 2 osób) 300 g karkówki wieprzowej 300 g cielęciny 200 g boczku wędzonego Ogórki konserwowe Chrzan tarty Kilka pomidorków Cherry Marynata do karkówki: 1 ząbek czosnku...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Ogniste żeberka

    Zanim położysz żeberka na grillu, pamiętaj, że brykiety powinny się palić co najmniej 45 minut, a węgiel drzewny 15 minut. Dopiero wtedy wytworzy się odpowiedni żar do pieczenia.

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Żeberka z tymiankiem

    Mięso można przygotowywać na wiele sposobów.

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...