• Informacje na temat:

    marynata sojowa do mięsa

Przepisy na temat: marynata sojowa do mięsa
  • Kurczak na szybko w marynacie i z brokułami

    ...pozostałej marynaty dodać -2-3 łyżki wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 5-8 minut. Kolendrę posiekać i dodać do mięsa. 4.      Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i obsmażać brokuły i chili...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Mięsa i marynaty do mięs

    ...boczku, karkówki i piersi z kaczki zalać odpowiednimi marynatami. Mięso wyjąć z marynaty krótko przed grillowaniem i osączyć. Podawać z opiekanymi kromeczkami z bagietki posmarowanymi masłem ziołowym...

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Teriyaki burrito z kurczakiem

    Kurczaka, w porównaniu z innymi mięsami, nie trzeba aż tak długo marynować. Tutaj wystarczą 2-3 godziny, aby marynata nadała potrawie wyjątkowego smaku i aromatu.

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • Szaszłyki wieprzowe, z egzotyczną sałatką

    Sposób przygotowania 1. Zmiksuj czosnek, pieprz, sos rybny  i sojowy, sok z cytryny oraz cukier. Wlej marynatę do mięsa, wymieszaj i zostaw na kilka godzin, najlepiej na noc.     2. Rozgrzej grill lub piekarnik z funkcją grillowania. Mięso nadziej na szpadki  i zgrilluj, obracając (7-10 minut).   3. Na sałatkę wymieszaj ananasa, miąższ z kokosa, kolendrę, miętę i cebule. Wymieszaj sos rybny...

  • Łatwa, pyszna, polecam

  • Teriyaki burrito z mieloną wołowiną

    Do przygotowania tego dania konieczna jest maszynka do mielenia mięsa. Jeśli jednak jej nie posiadamy, możemy zamiast mielić wołowinę, pokroić ją w małą kostkę.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

Artykuły na temat: marynata sojowa do mięsa
  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Mięso na patyku

    Mielone z dipem tzatziki Składniki: 60 dag mięsa mielonego, 2 marchewki, kapusta, 15 dag ogórków, cebula, oliwa, 2 ząbki czosnku, 400 g jogurtu greckiego, pieprz i sól, 2 łyżeczki musztardy(...) z pomidorami Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 4 małe pomidory, czerwona i zielona papryka, powidła śliwkowe, keczup, mieszanka przypraw do mięsa, bazylia, olej do smażenia. Przygotowanie: Piersi...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Wyśmienity duet mięso i owoce

    Dlaczego warto połączyć smak mięsa i ostrych przypraw z naturalną słodyczą owoców? Przekonaj się sama.

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Skrzydełka na ostro

    Skrzydełka można zostawić w marynacie na noc, będą jeszcze lepsze. Podczas pieczenia można je smarować marynatą i kilka razy przewracać, by się równomiernie przypiekły.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Pyszne mięso na słodko

    ...(z wyjątkiem mięsa), wszystko mocno przysmaż. Podlej połową wina, wszystko przełóż do brytfanny. Przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 225° C na 25 min. 3. Po tym czasie polej pozostałym winem(...) przelej do rondla, włóż do niego usmażonego królika razem z szalotkami i duś do miękkości mięsa. Następnie pozostały wywar połącz ze startą czekoladą i podgrzewaj, aż czekolada się rozpuści. Sos...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat temu w USA zaczęła...