• Informacje na temat:

    marynata na zeberka w coca coli według ewy wachowicz

Przepisy na temat: marynata na zeberka w coca coli według ewy wachowicz
  • pyszne,mięciutkie i soczyste-na prawdę dobre-i do tego mało pracy ,polecam gorąco na obiadek lub imprezę jako ciepłe danie

  • Mój mąż wylizał talerz i powiedział: "dla mnie bomba"! Tym bardziej był daniem zachwycony, że sam je przygotował :)

  • Pyszna, krucha i soczysta. Dzięki Coca-Coli nabiera ciekawego, lekko słodkiego smaku.

  • Kolejne ciasto z warzywem:) U nas inwazja cukinii:) Powstają więc różne wariacje;) Długo tez szukałam po necie czegoś oryginalnego wg. mnie, i znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Ciasto muszę przyznać pyszne...Polecamy;)

  • Przepyszny, aksamitny i niewiarygodnie efektowny wizualnie.

  • Mniam,mniam... :)

  • W tej wersji żeberka są wyjątkowo soczyste.

  • aby ciasto coca – cola faktycznie nim było, przygotowałam dodatkową warstwę kremu z coca coli plus galaretkę. Z tego ciasta jestem zadowolona, w szczególności zaś z pysznego kremu orzechowego, na który przepis muszę sobie zachować. No i kolejny jego plus – trudno jest tu cokolwiek zepsuć czy przypalić, bo nie wymaga on gotowania tak jak chociażby budyniowy.

  • nowojorska przekąska z polskiej kiełbasy, nieźle się sprawdza, kiedy na przykład polska reprezentacja wygrywa z niemiecką mecz piłki nożnej... ;-)

Artykuły na temat: marynata na zeberka w coca coli według ewy wachowicz
  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca skojarzenia z filmem...

  • Po latach traktowania ich po macoszemu, żeberka wieprzowe wracają do łask. I cóż to jest za powrót! Wzorem Amerykanów, nauczyliśmy się przygotowywać je na wiele sposobów, zamieniając ten tani kawałek mięsa w najprawdziwszy rarytas. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie lubi od czasu do czasu zjeść smakowitych żeberek? Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby oprzeć się kruchemu i soczystemu mięsu, które wręcz samo odchodzi od kości. Co bardzo ważne, mięso wieprzowe jest nie tylko smaczne, ale...

  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Po kontuzji kręgosłupa nikt nie wierzył, że może wrócić do formy. Od kiedy biega i zdrowo się odżywia, nie ma żadnych kontuzji. Zdobyła już Koronę Maratonów, propaguje zdrowy styl życia i biegnie dalej… „Zawsze myślałam, że bieganie nie jest dla mnie. Że w ogóle nie jest dla zwykłych ludzi. Kojarzyło mi się raczej z czymś nudnym, nielubianym i odstręczającym. W dzieciństwie największym koszmarem wszelkich obozów sportowych, w których brałam udział, były poranne albo wieczorne przebieżki. Tchu...

  • Koc, słońce i pyszne jedzenie...Tak, piknik, bo o nim mowa, jest jedną z najprzyjemniejszych form spędzania wolnego czasu. Dlatego opowiedz nam jak twoim zdaniem wygląda idealny piknik w Prowansji i zdobądź nagrodę! Po niedawnej majówce czeka nas kolejny długi weekend. Z tej okazji chcemy podarować trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard. Wystarczy, że opowiesz nam jak według Ciebie wygląda idealny piknik w Prowansji, a może to właśnie Ty wygrasz tę wspaniałą powieść. Konkurs trwa...

  • Prowansja to malownicza kraina w południowo-wschodniej Francji, wspaniałe krajobrazy i ciepły klimat. To idealne miejsce na piknik! Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Wiemy, że na piknik zabralibyście nie tylko przepyszne jedzenie, ale przede wszystkim chcielibyście mieć u swojego boku ukochaną osobę. Zadecydowaliśmy, że trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard powędrują do: Pani Darii "Piknik w Prowansji wyobrażam sobie wśód lawendowych pól z ukochaną osobą,...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...

  • Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Przekonajcie się sami! Sernik z rodzynkami. Bez spodu Składniki: 1 kg sera białego 1 budyń śmietankowy 1 szklanka cukru pudru 20 dag masła 1 cukier waniliowy starta skórka z 1 cytryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag rodzynek 2 łyżki mąki 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej 8 jaj Wykonanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące.Białka ubić na sztywną...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...