• Informacje na temat:

    marynata indyk wędlina

Przepisy na temat: marynata indyk wędlina
  • Hamburgery i zapiekanki w lekkiej wersji

    ...z indykiem Sposób przygotowania 1. Kotlety umyj, dobrze osusz i lekko rozbij. Natrzyj je rozkrojonym czosnkiem, solą i pieprzem ziołowym. Olej utrzyj z musztardą, sosem sojowym i papryką...

  • Domowa wędlina - pieczony filet z indyka

  • Zdrowa i praktycznie bez tłuszczu, zrobiona w domu. Moja nowa wędlina z indyka. Kilka dni temu kupiłam szynkowar. To takie urządzenie do parzenia wędliny w domowych warunkach. Rewelacyjne jest to, że cały tłuszcz oddziela się od mięsa i a my go wylewamy.

  • Przepis wart wypróbowania: "Indyk w marynacie"

  • O ile lepsze są domowe wędliny od tych kupnych, chyba nie muszę mówić. Dobrze w związku z tym zaopatrzyć się choćby w najprostszy szynkowar za 30 złotych, nie musi mieć żadnych bajerów, termometrów i innych cudów - one ułatwiają zadanie, ale nie umrzecie bez nich :) Naprawdę uważam, że warto kupić choćby najprostszy szynkowar - przygotowanie w nim wędlin jest bajecznie proste, a przy tym, kto wie...? Może odkryjecie w sobie nowy talent? :) Ta wędlina jest bardzo delikatna w smaku, a...

  • Wypróbowany przepis na "Indyk z pieczarkami"

  • Domowa wędlina drobiowa bez konserwantów, barwników i polepszaczy smaku.

  • Smaczny pomysł na "Gruszkowa marynata"

  • nudny kurczak ,nudna marynata nie to coś innego

  • Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut

Artykuły na temat: marynata indyk wędlina
  • Szybki zimowy obiad

    ...i wyłóż kurczaka z warzywami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 380 kalorii Indyk z kaszą kuskus Składniki na 4 porcje: 30-40 dag piersi z indyka, średnia cebula, papryka(...) podsmażonego indyka i gotuj wszystko jeszcze chwilę. Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie do kaszy dodaj masło i dobrze wymieszaj. Przełóż ją do filiżanki lub miseczki...

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

  • Zielono na talerzu

    ...lub sosy z jogurtu. Z indykiem Składniki: (6 porcji) 50 dag fileta z indyka, cebula, 2-3 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki tymianku, główka sałaty lodowej, 30 dag zielonych ogórków, 50 dag pomidorów(...), 1/4 posiekaj, resztę pokrój w kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć indyka i smaż 5 minut, aż się zrumieni. Pod koniec smażenia dodaj połowę posiekanej cebuli. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Sałatę oczyść...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Jak w świątecznym ferworze kupować mądrze i w taki sposób, aby nie stracić? Oto kilka porad, które pomogą wam nie narazić domowego budżetu na szwank. Fot. 123RF/Picsel Okres bożonarodzeniowy to czas, kiedy wydajemy szczególnie dużo pieniędzy. Przygotowanie wigilijnej kolacji, świątecznego obiadu oraz prezentów dla bliskich zawsze jest sporym wydatkiem. Nic więc dziwnego, że chwytamy się różnych sposobów, aby zaoszczędzić. Niestety, czasami na takich zakupach możemy wyjść, jak przysłowiowy...

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • Zapraszamy do przeczytania krótkiego wywiadu z użytkownikiem Taura, autorką niesamowitego bloga Domowe.blog.pl Dowiedz się z kim Taura gotuje i co myśli o polskiej kuchni! Czym jest dla Pani gotowanie? Gotowanie to dla mnie sama przyjemność. Lubię komponować i wymyślać nowe potrawy. Kiedy już wpadnę na jakiś pomysł, to nie mogę się doczekać jego realizacji w kuchni. Nawet kupowanie artykułów spożywczych sprawia mi przyjemność. Nie jest dla mnie frajdą gotowanie dokładnie według przepisu....

  • Klasyczne Ceviche to rodzaj sałatki z owocami morza, dla tych którzy za nimi nie przepadają, jest alternatywa w postaci Ceviche ze śledzia norweskiego. Składniki: Filet śledziowy- 100 g 1 łyżka octu 1łyżeczka octu sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku paryka chili 1/3 zielone jabłko 50 g ogórek 50 g 3 pomidory koktajlowe czerwona cebula 20 g ginger 10 g sos sojowy 1/2 łyżeczki olej 1 łyżka kolendra 10 g Marynata: Sok z cytryny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem,...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF/Picsel Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na...