• Informacje na temat:

    marynata do wołowiny

Przepisy na temat: marynata do wołowiny
  • Marynata do wołowiny

    Wołowina charakteryzuje się dużą ilością białka, które przez człowieka jest dobrze przyswajalne. Dodatkowo zawiera wiele witamin z grupy B oraz jest bogata w składniki mineralne, takie jak żelazo i cynk.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...w połączeniu z różnymi ziołami lub miodowa marynata w połączeniu z ostrymi przyprawami. Za to kurczak dobrze komponuje się z delikatnymi marynatami przygotowanymi na bazie jogurtu naturalnego. Wołowiny z zasady nie powinno się marynować, wystarczy przed wrzuceniem na ruszt dodać odrobinę soli. Dopiero na talerzu łączy się ją z sosem. Warto spędzić chwilę czasu w kuchni i  przygotować kilka...

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Kanapki z różnych zakątków świata

    ...1. Puerto Rico Tripleta to popularna kanapka jedzona w Puerto Rico. Składa się z trzech rodzajów mięs (wołowiny, wieprzowiny i drobiu), sera topionego, chrupiących paluszków ziemniaczanych oraz(...) mieszkańców Salwadoru są nazywane An migueleño lub Pan de gallina. Składają się na nie: chleb, sałata, pomidor, marynata, ogórek i kurczak. Taki specjał z dodatkiem ulubionego sosu jest wręcz wyśmienity...

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    ...dodać też posiekane płatki migdałowe lub/i rodzynki. Dopraw do smaku (np. cukrem, solą, ew. czerwonym, wytrawnym winem). 5. Marynata do mięs Miód pasuje do mnóstwa mięs, m.in. do drobiu, wołowiny...

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Marynaty na cztery sposoby

    Najlepsza do drobiu 4 gałązki kolendry opłucz, oderwij listki i drobno je posiekaj. 2 papryczki chili oczyść z pestek, strączki opłucz, osusz, drobniutko pokrój. 1 łyżeczkę ziarenek czarnego pieprzu grubo utłucz w moździerzu. Przygotowane składniki wymieszaj z 5 łyżkami oleju i 1 łyżką mielonej słodkiej papryki. Idealna do wołowiny 1 łyżkę czerwonego pieprzu grubo utłucz w moździerzu. 2 listki...

  • Grillować można nie tylko polędwicę wołową

Artykuły na temat: marynata do wołowiny
  • Dania z wołowiny

    ...g wołowiny z łopatki lub udźca, sól, pieprz, 2 jajka ugotowane na twardo, 4 małe ogórki kiszone, 100 g mięsa wędzonego, 3 łyżeczki musztardy, 4 cebule, olej lub smalec, 2 łyżki mąki. Ugotowane na twardo...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Rodzaje octu. Jaki do czego używać?

    ...zioła oraz miód i prosta marynata do karkówki gotowa! Czerwony ocet winny niezastąpiony składnik marynaty do wołowiny i dziczyzny. Estragonowy wybornie smakuje z serami, jajkami, podkreśla smak...

  • Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino. Fot. 123RF/Picsel Najprostszy i powszechnie znany podział win - białe do ryb i drobiu, czerwone do mięs - to nie wszystko. Istnieją dwie podstawowe zasady, którymi należy się kierować wybierając wino do potrawy. To zachowanie zasady kontrastu i dopasowania. Na czym to polega? Wina muszą być w przeciwnym smaku do potrawy tak, by nie zlały się z ich nutami smakowymi . Jednocześnie...

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Sztufada

    Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Kilogram wołowiny (krótki, gruby kawałek); kieliszek czystej wódki; łyżeczka majeranku; 4 - 5 goździków; 5 - 6 ziarenek ziela angielskiego; listek laurowy; łyżeczka masła; łyżeczka smalcu; sól. Marynata: szklanka czerwonego wytrawnego wina; sok z połowy cytryny (zamiast wina i soku z cytryny może być szklanka mocnego octu winnego i szklanka wody); 2 cebule; po 10 ziarenek: ziela angielskiego...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...