• Informacje na temat:

    marynata do steka wołowego

Przepisy na temat: marynata do steka wołowego
  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...kardiologicznych. To wystarczające powody, by wrzucić steka wołowego na grilla. Możemy samodzielnie wykroić steki z kawałka antrykotu lub rostbefu lub kupić pakowane pojedynczo, gotowe do wrzucenia na(...) z mielonego mięsa wołowego, wrzucone na ruszt, a następnie podane w podsmażonej picie z hummusem i dekoracją z sałatki. Kolejną propozycją są szaszłyki z wołowiną podane w amerykańskim stylu...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • Jako, iż sezon grillowy w rozkwicie przedstawiam moją ulubioną marynatę do karczku - dzięki niej mięso jest kruche, soczyste i aromatyczne

  • Coraz mniej staram się w swojej kuchni stosować gotowych mieszanek przypraw czy marynat, jest zdrowiej, taniej i myślę, że smaczniej. Przepis ten pochodzi z Vitalii i jest przeze mnie troszkę zmodyfikowany.

  • Łatwa, pyszna, polecam

  • Smaczny pomysł na "Gruszkowa marynata"

Artykuły na temat: marynata do steka wołowego
  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...