• Informacje na temat:

    marynata do schabu 2

Przepisy na temat: marynata do schabu 2
  • Schab w czosnkowej marynacie

    Składniki: półtora kg schabu bez kości po pół łyżeczki soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki, tymianku i majeranku 1/3 kostki margaryny Marynata: 2 łyżki oliwy po łyżce keczupu musztardy i śmietany 18-proc. 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięso umyj, osusz. Przyprawy i zioła wymieszaj. Natrzyj mięso z każdej strony. Włóż na godzinę do lodówki. Marynata: oliwę wymieszaj...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Pieczeń w winnej marynacie

    Sposób przygotowania 1. Marynata: warzywa obierz i umyj. Pokrój na kawałki. Wino wymieszaj z 100 ml wody. Dodaj pieprz, wlej olej, wrzuć pokrojone warzywa, umyty tymianek, listki laurowe i gorczycę. Powoli zagotuj. Gotuj pod przykryciem, na malutkim ogniu, przez 8-10 minut. Odstaw do całkowitego ostudzenia.  2. Mięso: schab umyj i osusz. Natrzyj go solą i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw na...

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • S jak schab

    Składniki: 500 g schabu wieprzowego bez kości 100 g suszonych moreli np. Bakalland 100 g suszonych śliwek np. Bakalland 2 jabłka 3 łyżki oliwy  oliwek 2 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka wody sól, pieprz Przygotowanie: 1. Schab dokładnie myjemy...

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • Schab ziołowy z jabłkami

    Soczysta pieczeń na obiad - palce lizać!

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Schab z morelami

    Wyjątkowy smak!

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

Artykuły na temat: marynata do schabu 2
  • Schab słodko-kwaśny

    Smak Azji.

  • Wszystko, co chcesz wiedziec o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu.Pod wplywem listów czytelników zachwyconych "Gotuj z fantazja", ale majacych jeszcze kilka pytan, autorzy zdecydowali sie na napisanie "Gotuj z fantazja 2". Ta oryginalna ksiazka kucharska zawiera ponad 100 przepisów na "ulubione dania z przeszlosci, terazniejszosci i przyszlosci", od przekasek i salat, poprzez zupy, ryby i owoce morza, po cos slodkiego. Przepisy poprzedza tzw. wiedza podstawowa, która pomoze w nauczeniu sie...

  • Schab w sosie szałwiowym

    Chili umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Następnie posiekaj i wymieszaj z winem, szałwią i skórką z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Do marynaty włóż...

  • Głodne kawałki Anthony'ego Bourdaina i legendarni The Ramones... Autor bestsellerowego Kill Grilla, znany w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Posłuchajmy przez chwilę Bourdaina: "Jedzenie" i "grzech" to dwa słowa, które przynajmniej w świecie anglojęzycznym - są od dawna nierozerwalnie ze sobą związane. Jedzenie jest strawą dla zmysłów, jedną z cielesnych rozkoszy, i kiedy człowiek wie, że za chwilę zje coś dobrego, w jego ciele zachodzą zmiany...

  • Golonka na zimowy czas

    To musisz wiedzieć, by przygotować z niej smaczne i zdrowe danie.

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Wielka majówka

    .... Szaszłyki wieprzowe Składniki na 5-6 sztuk: 60 dag schabu, 2 łyżki kefiru lub jogurtu, 2 łyżeczki ostrej musztardy, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Miniaturowa kuzynka kapusty

    ...lub schabu, 70 dag brukselki, 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk papryczki chili, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki mleka, 1/2 pęczka szczypiorku, olej do smażenia, 1 łyżeczka cukru, sól...

  • Co zrobić, by za każdym razem schabowy wychodził nam idealnie? Podstawą jest mięso. Niestety, w sklepach można trafić nawet na produkty szkodliwe dla zdrowia. W sklepie możemy nawet trafić na trujące mięso.   Fot. © 123RF.COM/PICSEL Jak wybrać dobre mięso? Schab można kupić z kością lub bez, chociaż najczęściej poleca się ten z kością. Wykorzystuje się go do duszenia, pieczenia, podawania z sosami, a także – w Polsce przede wszystkim – do smażenia w panierce. Niestety, nie każde mięso...