• Informacje na temat:

    marynata do miesa z piwa i keczapu

Przepisy na temat: marynata do miesa z piwa i keczapu
  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • świetna do piwa lub do grilowanych mięs

  • Wspaniała przekąska do piwa.

  • postanowiliśmy skąpać pieczony boczek w gorzkiej czekoladzie i odrobinie chilli i sprawdzić, dokąd nas to zaprowadzi

  • Znikały w ostatnią sobotę szybciej niż chipsy i paluszki;) A piwko smakuje z nimi jeszcze lepiej.

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • Jako, iż sezon grillowy w rozkwicie przedstawiam moją ulubioną marynatę do karczku - dzięki niej mięso jest kruche, soczyste i aromatyczne

Artykuły na temat: marynata do miesa z piwa i keczapu
  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku. Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od...

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...

  • Miłośnik piwa i piwowar samouk stworzył książkę, która pokaże wam, że piwny świat nie kończy się na "jasnym pełnym". Idealna propozycja zarówno dla pasjonatów złotego trunku, jak i dla tych, którzy jego zalety zaczynają dopiero odkrywać. Fot. 123RF/Picsel W Polsce trwa „piwna rewolucja", która zmienia nasze podejście do piwa. Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe...

  • Dla jednych nieodzowny element wieczornych seansów, dla innych obowiązkowy trunek podczas spotkań ze znajomymi. Piwo - niekiedy źle kojarzone, obarczane winą za tzw. "miesień piwny", zyskuje jednak coraz więcej przychylności. A to wszystko za sprawą swojego dobroczynnego działania w kosmetyce oraz zaskakujących efektów stosowania. Fot. 123RF/Picsel Jego korzystne właściwości są znane od wieków. Dbające o swój wygląd i pragnące wiecznej młodości królowe stosowały piwo do systematycznej...