• Informacje na temat:

    marynata do kurczaka z ziołami

Przepisy na temat: marynata do kurczaka z ziołami
  • Ziołowe sznycelki z kurczaka

    Sposób przygotowania 1. Fiety opłucz, wytrzyjdo sucha, każdy przekrójna 2 płaty. Lekko rozgniećje dłonią. Sznycelkiprzełóż do miseczki. 2. Marynata: olej wymieszaj z octem winnym,czosnkiem przeciśniętym przez praskę,solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Mięso polej przygotowaną marynatą.Dobrze wymieszaj. Przykryj kawałkiem folii spożywczej i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Potem zamarynowane...

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Udka w ziołowej marynacie

    Sposób na aromatycznego kurczaka...

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

  • Złociste pałki w ziołach

    Sposób przygotowania 1. Czyste pałki z kurczaka natrzyj pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem oraz ziołami. Sos sojowy połącz  z sokiem z jednej cytryny i olejem.  Polej mięso, przykryj i odstaw  na godzinę do lodówki.  2. Po tym czasie udka przełóż na tacki grillowe i połóż na ruszcie, skrapiając sokiem z drugiej cytryny i resztą marynat. Piecz, obracając, ok. 40 min.   3. Jeśli chcesz upiec...

  • Mięso staje się kruche i dobrze doprawione.

  • Soczyste udka z kurczaka

    .... Oczyść pałki z cebuli. Sos sojowy wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i posiekanym czosnkiem. Marynatą skrop pałki, przemieszaj, by zalewa pokryła mięso. Odłóż na noc.  2. Miękkie masło utrzyj z ziołami...

  • jest to wspaniala marynata nadajaca kurczkowi orientalnego zapachu i smaku

  • Kurczak po włosku

    Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 szkl. oleju z pestek winogron 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ostrej musztardy, np(...) aluminiową, nadając mu podłużny kształt wrzeciona. Włóż do piekarnika i piecz w 160ºC, aż mięso będzie miękkie, ale soczyste. Olej wlej na patelnię, mocno rozgrzej. Kawałki kurczaka wyjmij z folii, włóż na...

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

Artykuły na temat: marynata do kurczaka z ziołami
  • Makaron spaghetti z cytrynowym kurczakiem

    ...1. Przygotuj marynatę do mięsa: tymianek i rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki i listki od gałązek, posiekaj je. Cytrynę sparz  wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę. Z połowy cytryny wyciśnij sok, wlej go do miseczki. Dodaj po łyżeczce soli i pieprzu oraz pół łyżeczki cukru. Dołóż posiekane zioła i skórkę cytrynową. Wlej 2 łyżki oliwy. Dobrze wymieszaj. Filety z kurczaka opłucz...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Kurczak po diabelsku

    Składniki na 8 porcji: 3 filety z kurczaka (po ok. 37,5 dag każdy), 6 udek kurczaka, 1 pęczek rozmarynu, 1 pęczek szałwii, 4 ząbki czosnku, 4 suszone papryczki chili, 1 cytryna, 100 ml oliwy, plasterki cytryny do dekoracji Mięso opłukać, osuszyć, filety przekroić wzdłuż na pół. Zioła opłukać, dobrze osuszyć, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i posiekanymi ziołami...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Drób na pikantnie z czerwoną fasolą

    ...i połowę czosnku wrzuć do miseczki. Dodaj ziele angielskie, cynamon, suszony tymianek, gałkę muszkatołową, pieprz, cukier, ocet, sok z limonki i 2 łyżki oleju. Dobrze wymieszaj.  Kurczaka opłucz, osusz. Natrzyj przygotowaną marynatą i podziel na 8 porcji. Włóż je do miseczki, szczelnie przykryj folią, wstaw na noc do lodówki. Zamarynowanego kurczaka wyjmij, marynatę z dna miseczki zachowaj...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Kruchy, pieczony, z chrupiącą skórką to polski przysmak. A jak kurczaka przyrządza się w innych częściach świata?

  • Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe? Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są małe, zielone i wspaniale smakują. W połączeniu ze zrównoważoną dietą pomagają zgubić zbędne kilogramy, nie odbierając przy tym przyjemności z jedzenia, a wręcz przeciwnie dodają potrawom smaku. Kiedy odchudzanie staje się takie proste, to któż chciałby jeszcze...

  • Szaszłyki drobiowo-warzywne

    ...oraz olej, wy-mieszaj. Do miski włóż kawałki kurczaka, zalej marynatą i starannie wymieszaj, aby wszystkie kawałki mięsa były nią pokryte. Przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube plastry lub ćwiartki. Na patyczki nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka, pomidorki, cebulę oraz...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....