• Informacje na temat:

    marynata do karkówki pieczonej

Przepisy na temat: marynata do karkówki pieczonej
  • Karkówka w winnej marynacie

    Marynata sprawi, że mięso nabierze niezwykłego aromatu.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Steki z karkówki

    Umyj cztery plastry karkówki (po ok. 20 dag każdy; może być też chuda łopatka albo szynka). Mięso wytrzyj do sucha, lekko rozbij. Opłucz 2 gałązki bazylii oraz po 1 gałązce rozmarynu i szałwii. Zioła osusz, grubo posiekaj. Wymieszaj je z 6 łyżkami oleju oraz sokiem wyciśniętym z 1 cytryny. Dodaj 2 ząbki czosnku, wcześniej obrane i przeciśnięte przez praskę. Kotlety posmaruj marynatą z obu stron...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Steki z karkówki

    Soczysta i aromatyczna wieprzowina

  • Mięsko jest bardzo mięciutkie a w połączeniu z marynatą smakuję wyśmienicie :)

  • Karkówka z papryką

    .... Nadziewaj na nie na zamianę kawałki marynowanej karkówki, kolorowych papryk oraz cebuli. Szaszłyki ułóż na ruszcie w piekarniku. Pod nimi ustaw blachę do pieczenia wyłożoną papierem (będzie na nią...

  • Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.

  • Marynowana karkówka

    Składniki: - 1,5 kg karkówki z kością, - 1 cebula, - 4 gałązki rozmarynu, - ząbek czosnku, - 10 ziarenek pieprzu, - 2 łyżki oliwy, - 4 łyżki soku z cytryny, - 250 ml bulionu, - 1 l białego wytrawnego wina, - zioła prowansalskie, - 15 dag szalotki, - 40 dag cukinii, - 50 dag mrożonej mini-marchewki Przygotowanie: 1. Mięso opłukać. Cebulę pokroić na cząstki, czosnek na połówki...

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

Artykuły na temat: marynata do karkówki pieczonej
  • Karkówka z miodem i rozmarynem

    Karkówkę umyj i osusz. Posyp solą i pieprzem. Natnij na głębokość ok. 1 centymetra, a następnie naszpikuj plasterkami obranego czosnku.  Igiełki z połowy...

  • Prezentujemy kolejny odcinek naszego serialu kulinarnego. Tym razem Beata Śniechowska - zwyciężczyni 2. edycji programu Masterchef - przygotowała dla was wyjątkową karkówkę. Oto jej przepis! Soczysta karkówka na INTERIA.TV. Składniki: 1-1,5 kg karkówki w całości 5 cm kawałek świeżego imbiru ½ pomarańczy (uprzednio sparzonej) 1 czerwona cebula Ok. 150 ml sosu sojowego jasnego 2 łyżki dobrej jakości ketchupu 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu lub cukru trzcinowego 1 łyżeczka...

  • Karkówka w morelowo-sezamowej glazurze z morelowo-migdałowymi kieszonkami

    Przepis proponuje Jenny, gwiazda Polsat Food Network

  • Badania wskazują, że wieprzowina jest tym rodzajem mięsa, po które Polacy sięgają najczęściej. Jednym z popularniejszych kawałków jest oczywiście karkówka, z której możemy przygotować naprawdę wyjątkowe dania. Fot. 123RF/Picsel Weekendowy grill bez karkówki? Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Chociaż przylgnęła do niej łatka niezbyt zdrowego produktu, warto pamiętać, że jedzona od czasu do czasu w rozsądnich ilościach nie powinna nam zaszkodzić. Zwłaszcza, jeśli weźmiemy pod...

  • Poszukuję dobrej marynaty do 6kg. udżca wieprzowego Niestety internet nie pomaga. Czy mozna zastosować marynatę taką jak do karkówki lub  udżca indyczego....

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Sezon na grillowanie

    Przypieczona fest karkówka, kiełbasa, kaszanka… Mniam mniam! Letni grill na biwaku czy na działce to jedna z największych przyjemności. Ale coraz częściej pojawiają się wątpliwości, czy aby na pewno to dla nas takie dobre.

  • Święta to czas, kiedy chcemy sobie pozwolić na przyrządzenie wyjątkowych dań – ma być „na bogato” – wystawnie i przede wszystkim smacznie! Często wtedy wybór pada na pieczeń, ale niestety wiąże się z nią kilka obaw – co zrobić, aby była doskonale doprawiona, wyrazista w smaku, i co bardzo ważne – nie możemy jej przesuszyć. Warte uwagi są więc rady szefa kuchni Knorr, Piotra Murawskiego. Fot. materiały prasowe Pieczeń podana na stół jako danie główne podczas wspólnej uczty wygląda niezwykle...

  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Wybieram takie mięso, które nie wyschnie zbyt szybko podczas pieczenia lub smażenia, czyli nie chude, tylko zawierające więcej tłuszczu - tłumaczy Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...