• Informacje na temat:

    marynata do j

Przepisy na temat: marynata do j
  • Ananas w marynacie

    Sposób przygotowania Do garnka wlej po 1/4 szkl. sosu worcester oraz miodu (ew. syropu klonowego). Dodaj 1/4 kostki masła i 1/4 szkl. brązowego cukru. Potem dolej 1/4 szkl. rumu. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj ok. 10 minut, aż marynata zacznie lekko gęstnieć. Wtedy zdejmij ją z ognia i odłóż do wystudzenia. Oczyść 1 świeży ananas. Ew. obierz go ze skórki. Potnij na...

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Marynata z chilli

    Idealna do cięższych mięs, jak np.: karkówka, żeberka.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Marynata do ryby

    Ryby przyrządzone na grillu to nie tylko smaczna przekąska, ale również bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega- 3. Najlepiej wybrać pstrąga, który należy do chudych i najsmaczniejszych ryb słodkowodnych.

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • Marynata do warzyw

    Jak się okazuje, marynaty nie są zarezerwowane tylko dla mięs. Warzywa, które spędzą kilka godzin w mieszance przypraw również nabiorą wyjątkowego smaku. Marynować możemy dowolne warzywa: bataty, pietruszkę, marchew, paprykę itp.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Marynata do drobiu

    Mięso drobiowe charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Jest więc doskonałe dla osób chcących zadbać o sylwetkę. W porównaniu z innymi mięsami jest delikatne i posiada większą wartość odżywczą.

  • Szybka marynata, dzieciaki i dorośli ją uwielbiają. Wystarczy, że mięso leży w marynacie 20 min.

Artykuły na temat: marynata do j
  • Uda i filety w imbirowej marynacie

    Przygotowanie: Imbir obierz, drobno posiekaj. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Papryczkę chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz, pokrój w kosteczkę....

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Oliwki zawierają całe mnóstwo wartości odżywczych. Są źródłem witamin z grupy B, prowitaminy A, witaminy C i E oraz związków mineralnych – przede wszystkim wapnia, fosforu, potasu, cynku i żelaza.

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Soczysta szynka w cytrusowej marynacie

    Świąteczne smaki.

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Ratatouille w marynacie

    Kiedy w Paryżu kończy się zima, pierwsze oznaki wiosennego słońca można wypatrzeć na targowiskach. Choć bywa jeszcze zimno i szaro, pojawiają się barwne produkty z południa Francji - pisze Rachel Khoo.

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością przywitają odmianę w...

  • Żeberka w piwie

    Składniki: 8 żeberek olej Marynata: 2/3 szklanki jasnego sosu sojowego 1/4 szklanki sherry 1/4 szklanki białego octu winnego 1/3 szklanki cukru 2/3 szklanki piwa łyżka mielonego imbiru Połącz w garnku wszystkie składniki marynaty. Gotuj na małym ogniu, mieszając, około 10 minut, aż płyn odparuje do objętości 1,5 szklanki. Żeberka umyj, osusz i ułóż w misce. Zalej marynatą, obracając je kilka...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji Emilia-Romana. To...

Wideo na temat: marynata do j
  • Polędwica wołowa w pomarańczowo-imbirowej marynacie

    Jan Kuroń przedstawił przepis na delikatną polędwicę wołową w pomarańczowo-imbirowej marynacie. Kucharz podał mięso ze świeżą, wiosenną sałatką. (Źrodło: TVP/ x-news)

  • Jak znaleźć składniki do marynaty w naturze?

    Jan Kuroń pokazał w "Dzień Dobry Wakacje", jak urozmaicić potrawy przygotowane na grillu. Kucharz opowiedział, jak zrobić pyszną marynatę z pokrzywy do mięsa. Jaki dressing zaproponował do wieprzowiny? (Dzień Dobry TVN)

  • Żeberka po tajsku

    10 czerwca w restauracji PINO Garden odbyły się warsztaty grillowania z Mikołajem Reyem. Kucharz zdradził prosty przepis na wspaniałą, aromatyczną marynatę. Tymi grillowanymi żeberkami po tajsku na pewno podbijesz podniebienia swoich gości. Zobacz, jak łatwo je przygotować! Źródło:Agencja TVN Dostawca: x-news