• Informacje na temat:

    marynata do baraniny jagnięciny

Przepisy na temat: marynata do baraniny jagnięciny
  • Z garnków świata - Grecja

    ...wodą z sokiem z cytrynowym. Dusimy pod przykryciem przez 90 minut. Gyros Składniki: 4 pitty; ok. 125 gramów wołowiny; ok. 125 gramów baraniny; cebula; papryka; pomidor; oregano; czosnek; pieprz(...) i polewamy sosem. Na wierzch dajemy pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora. Souvlaki Składniki: kg jagnięciny; natka pietruszki; 1/2 łyżeczki mięty; 1/8 litra czerwonego wina; ząbek czosnku; 3 łyżki octu...

  • Smaczny pomysł na "Szaszłyki z baraniny"

  • Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"

  • Sprawdzony przepis na "Biryani z baraniny z goździkami i płatkami róży"

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Własnego pomysłu, smaczna i aromatyczna. Starcza na 6-8 porcji mięsa.

  • Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.

  • Gulasz z baraniny po podlasku to idealny sposób na smaczny, syty obiad dla rodziny. Nikt nie odejdzie od stołu głody albo niezadowolony. Warto spróbować wprowadzić baraninę do swojego jadłospisu.

  • KURCZAK WYCHODZI PYSZNY... A Z GRILLA SKRZYDEŁKA NA TEJ MARYNACIE... GOŚCIE ZAJADAJĄ SIĘ...

  • Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z baraniny z soczewicą i granatem"

Artykuły na temat: marynata do baraniny jagnięciny
  • Grecki słownik smaków

    ...z sokiem z cytrynowym. Dusimy pod przykryciem przez 90 minut. Gyros Składniki: 4 pitty; ok. 125 gramów wołowiny; ok. 125 gramów baraniny; cebula; papryka; pomidor; oregano; czosnek; pieprz(...) i polewamy sosem. Na wierzch dajemy pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora. Souvlaki Składniki: kg jagnięciny; natka pietruszki; 1/2 łyżeczki mięty; 1/8 litra czerwonego wina; ząbek czosnku; 3 łyżki octu...

  • Marynowanie to doskonały sposób na przygotowanie soczystych i aromatycznych mięs. Jednak czy wiedzieliście, że dodanie do nich jednego składnika może uchronić was przed poważnymi chorobami? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo sezon grillowy rozpocznie się na dobre. Prawdopodobnie większość z was, mimo niesprzyjającej aury, zdążyła już odkurzyć ruszty i zjeść pierwszą w tym sezonie, grillowaną kiełbaskę. Z pewnością też nie raz natknęliście się na informacje dotyczące szkodliwości potraw z rożna....

  • Grecki słownik smaków

    ...z sokiem z cytrynowym. Dusimy pod przykryciem przez 90 minut. Gyros Składniki: 4 pitty; ok. 125 gramów wołowiny; ok. 125 gramów baraniny; cebula; papryka; pomidor; oregano; czosnek; pieprz(...) i polewamy sosem. Na wierzch dajemy pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora. Souvlaki Składniki: kg jagnięciny; natka pietruszki; 1/2 łyżeczki mięty; 1/8 litra czerwonego wina; ząbek czosnku; 3 łyżki octu...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Grzegorz Łapanowski to kucharz i prowadzący program TopChef na Polsacie, znany z Dzień Dobry TVN, Kuchni TV, reportaży i publikacji w mediach. Zobaczcie, jakie są jego kulinarne upodobania! fot. Kamil Zieliński Angażuje się w wiele inicjatyw promujących zdrowe jedzenie. Obecnie zajmuje się między innymi projektem „Szkoła na widelcu", promującym zdrową i dobrą kuchnię w szkołach. Zobaczcie, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, jaka jest jego ulubiona potrawa i jakiej przyprawy nie może...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • To, co w Europie nazywamy grillem, na południu Afryki zwie się braai, czyli "przynieś i upiecz". Ten sposób pieczenia mięsa jest bardziej podobny do amerykańskiego barbecue, z tą jednak różnicą, że częściej używa się węgla drzewnego niż prawdziwego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Afryce z grillowanymi potrawami możemy spotkać się na wybrzeżu Morza Śródziemnego oraz w południowej części tego kontynentu. Na południu Afryki grillowanie nosi nazwę braai - słowa tego używa się w Botswanie, Republice...

  • Na jego punkcie oszaleli miłośnicy zdrowego odżywiana z całego świata. Kefir doskonale wpływa na nasz organizm, stabilizując go i zapewniając mu moc substancji odżywczych. Tylko jak włączyć go do codziennej diety? Fot. 123RF/Picsel Kefir jest napojem mlecznym, który już od bardzo dawna znany jest na Kaukazie. Stamtąd zawędrował do innych krajów, w tym do Polski, gdzie bardzo szybko zaczęto wykorzystywać go jako bardzo zdrowy i smaczny element codziennej diety. Zgodnie ze starym sposobem,...

  • Charles Daigneault to finalista Master Chefa. Mimo iż nie zdobył głównej nagrody, prowadzi swój własny program telewizyjny "Domówka", w którym pomaga Polakom w organizacji domowych przyjęć. Nam zdradza swoje kulinarne sekrety! Charles przyjechał do Polski z Kanady. Co myśli o polskiej kuchni? 1. Moja ulubiona potrawa to... homar wyciągnięty prosto z oceanu w Gaspezji. Gotowany na plaży w garnku z wodą i algami. Już niczym nie doprawiany. Jedzenie homara jest trudne, trzeba go przecinać,...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...