• Informacje na temat:

    marmolada z owoców mieszanych

Przepisy na temat: marmolada z owoców mieszanych
  • Bakaliowe lato

    Latem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z wykorzystaniem owoców sezonowych i ulubionych bakalii, które stanowią pożywną i wartościową przekąskę dla każdego. Poznaj wakacyjne inspiracje z wykorzystaniem najlepszej jakości suszonych owoców np. Bakalland i znajdź swój ulubiony...

  • Gdy tylko odkryłam możliwość zakupu ekologicznych sycylijskich cytrusów, zapragnęłam zrobić z nich dżem – to właśnie opisana dziś marmolada pomarańczowa z czerwonych pomarańczy. Pyszna, pyszna, wyjątkowa!!! Bardzo angielska i włoska równocześnie. Wspaniała na kontynentalne śniadanie – ze świeżą bułeczką, bagietką czy croissantem.

  • Ciasta z brytyjskiej cukierni

    ...i rozsmarować na cieście. Ciasto dekorować kawałkami imbiru. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 710 kJ/170 kcal Fruitcake - ciasto owocowe Składniki: - 2 opakowania (po250 g) mieszanych owoców kandyzowanych, - 250 g miękkiego masła, - 175 g brązowego cukru, - szczypta soli, - 1 jajko, - 3 żółtka, - 400 g mąki, - opakowanie proszku do pieczenia, - szczypta cynamonu, - szczypta...

  • Kocham domowe przetwory, które zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Wiśniowa marmolada zawsze gościła w domowej spiżarni i była świetnym dodatkiem do ciast, drożdżówek, kanapek czy herbaty. Uwielbiam dodawać ją do śniadaniowej owsianki oraz naleśników :) Taka smażona i gęsta marmolada idealnie sprawdzi się także do kruchych ciasteczek ze słodkim oczkiem :) Serdecznie polecam :D

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ..., - 1/2 szklanki cukru pudru, - kostka masła, - 2 żółtka, - 5 dag mielonych migdałów, Polewa: - gotowa polewa z gorzkiej i z białej czekolady, - 15 dag mieszanki kandyzowanych owoców Przygotowanie(...) posiekanych owoców kandyzowanych. Następnie wylewaj na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadź polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posyp resztą posiekanych...

  • Sezon gruszkowy w tym roku otwarty wcześniej. Dostaliśmy sporą dostawę gruszek od rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To trzeci z nich.

  • Marmolada w 100% z rabarbaru. Idealna do jogurtu, twarożku, naleśników czy gofrów.

  • Nigdy w życiu nie robiłam dżemów i marmolady domowej roboty. Więc stwierdziłam, że musi być ten przysłowiowy "pierwszy raz'' :) Nie sądziłam, że tyle będzie z tym roboty, ale satysfakcja wszystko wynagrodziła i uśmiech na twarzy został długo po skończeniu. Jest mega gęsta i smakuje wyśmienicie, szczególnie ze świeżymi bułeczkami :)

  • Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.

  • trochę z nią zabawy ale warto :) jest przepyszna a zapach pomarańczy roznosi się po wszystkich zakątkach mieszkania

Artykuły na temat: marmolada z owoców mieszanych
  • Słodkie owoce lasu

    ..., umyj w miseczce, zmieniając wodę dwa razy, osusz. Jeśli używasz mrożonych owoców - nie rozmrażaj. 2. Przygotuj dwie miski. Do jednej wsyp przesianą mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia...

  • Wiosną i latem na targach oraz w sklepach pojawiają się dorodne owoce, a wraz z nimi przepyszne polskie przetwory. Znając sekrety naszych mam i babć możemy zachować smak ulubionych owoców pod postacią kolorowych dżemów, powideł oraz marmolad. Co je wyróżnia i sprawia, że są wyjątkowe? Sprawdźcie! Dżem to najlepszy wybór dla miłośników dużych kawałków owoców. Tę konfiturę w miarę możliwości sporządza się z całych owoców lub ich części. Dżemowe wariacje Obrane i wypestkowane należy gotować...

  • Syrop z pigwy na zimę - bogate źródło witaminy C

    ..., kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez fosfor, potas, sód i cynk. Dla tak wielu walorów aż żal jej nie wykorzystywać. Do przygotowania syropu z pigwy potrzebujemy 1 kg owoców i 70 dag cukru. Owoce myjemy...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Odwrócony placek

    1. Pomarańcze obieramy ze skórki i pozbywamy się białej błony. Następnie owoce kroimy w średniej grubości plastry. 2. Z wanilii wyjmujemy miąższ. Pomarańczową...

  • Pasują do sałatek, deserów, na grilla, jako przekąska i dodatek do obiadu. Mowa oczywiście o owocach! Pyszne i zdrowe, 1 lipca mają swoje święto – Międzynarodowy Dzień Owoców. Na czerwono Czerwone owoce zawierają witaminę C, beta-karoten, prowitaminę A, potas i błonnik. Są także źródłem przeciwutleniaczy. Do wyboru mamy całe pyszne „towarzystwo": truskawki, maliny, wiśnie, czereśnie. Jako że sezon na truskawki będzie się pomału zbliżać do końca, korzystajmy z tych owoców póki czas! Warto je...

  • Domowe drożdżówki

    Wystarczy dodatek twarogu, powideł czy owoców, by ciasto drożdżowe zabłysło nowym blaskiem…

  • Karambola to egzotyczne cudo, które zaskakuje nie tylko wyglądem, ale także właściwościami leczniczymi. Odkryjmy ten owoc ceniony w azjatyckiej medycynie ludowej i wykorzystajmy jego możliwości również w naszych kuchniach. Smak i zdrowie gwarantowane! Fot. 123RFLubimy eksperymentować w kuchni i coraz częściej wychodzimy naprzeciw nowym smakom. Nierzadko, zamiast tradycyjnych, polskich owoców, wybieramy te egzotyczne. Nic zatem dziwnego, że coraz większym zainteresowaniem cieszy się karambola,...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowy smak masy warto przełamać soczystymi owocami.

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...