• Informacje na temat:

    marmolada brzoskwiniowa

Przepisy na temat: marmolada brzoskwiniowa
  • Aromatyczne przetwory

    ...wanilii. Gorącą masę przełóż do słoików, szczelnie zakręć. Złocista marmolada z miodem i pomarańczą 1. Do garnka włóż po 80 dag wydrylowanych moreli i brzoskwiń. Dołóż po 1 szkl. miodu i cukru...

  • Kocham domowe przetwory, które zawsze przenoszą mnie w najmilsze smaki dzieciństwa. Wiśniowa marmolada zawsze gościła w domowej spiżarni i była świetnym dodatkiem do ciast, drożdżówek, kanapek czy herbaty. Uwielbiam dodawać ją do śniadaniowej owsianki oraz naleśników :) Taka smażona i gęsta marmolada idealnie sprawdzi się także do kruchych ciasteczek ze słodkim oczkiem :) Serdecznie polecam :D

  • Owocowy raj

    ...składników wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Bakalie połączyć z marmoladami i rumem, dodać orzechy, wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt (50 x 30 cm). Rozsmarować na nim masę. Ciasto...

  • Pora zabrać się za agrest. Nie ma lepszej marmolady i użyteczniejszej.

  • Sezon gruszkowy w tym roku otwarty wcześniej. Dostaliśmy sporą dostawę gruszek od rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To trzeci z nich.

  • trochę z nią zabawy ale warto :) jest przepyszna a zapach pomarańczy roznosi się po wszystkich zakątkach mieszkania

  • Słodki i wykwintny dodatek do potraw. Idealnie pasuje do dań z grilla i ziemniaczków.

  • Przepis wart wypróbowania: "Marmolada morelowa"

  • Soczyste brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający smak. Najchętniej jemy je na surowo, bez dodatków, ale warto przygotować z nich oryginalny deser. Na niedzielne popołudnie przygotowałam delikatne i lekkie ciasto pełne brzoskwiń. Robi się je na prawdę szybko i niestety równie szybko znika.

  • Łatwe w przygotowaniu...

Artykuły na temat: marmolada brzoskwiniowa
  • A jednak tutaj tez

    Bo jak bym mogla nie napisac tego tutaj. To jest wlasciwie zaproszenie : 14 grudnia (  sobota ) o godz. 11- tej w ksiegarni "SLOWO" w Chorzowie przy ul Wolnosci 15 odbedzie sie  moje pierwsze na Slasku spotkanie z czytelnikami " Dziennika badante czyli Italii  pod podszewka". Juz wszystko dograne. Jutro pieke wloska " crostata" z marmolada brzoskwiniowa. Bede tez pierniczki...

  • Wiosną i latem na targach oraz w sklepach pojawiają się dorodne owoce, a wraz z nimi przepyszne polskie przetwory. Znając sekrety naszych mam i babć możemy zachować smak ulubionych owoców pod postacią kolorowych dżemów, powideł oraz marmolad. Co je wyróżnia i sprawia, że są wyjątkowe? Sprawdźcie! Dżem to najlepszy wybór dla miłośników dużych kawałków owoców. Tę konfiturę w miarę możliwości sporządza się z całych owoców lub ich części. Dżemowe wariacje Obrane i wypestkowane należy gotować...

  • Wszystkie ulepszacze pod lupą!

    Wszelkie dodatki do żywności muszą być dopuszczone do użycia. Ale dozwolone nie znaczy superzdrowe! Na jakie oznaczenia „E” uważać? Które są naturalne? Sprawdzamy!

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • ....... wloska crostata - moj ulubiony placek ( kruchy ) z marmolada brzoskwiniowa .... obowiazkowo z kratka z ciasta na gorze .... wloskie, bo jakze inaczej lody .... ( to tez maja psiakrew...

  • Choć w sierpniu jest jeszcze lato, to na straganach już można znaleźć smaki jesieni. Co najlepiej wtedy kupować? W sierpniu można przygotować dużo domowych przetworów.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Sierpień obfituje w pyszne dary natury takie jak aronia, gruszka, brzoskwinia, cebula, rokitnik, kabaczek, kukurydza, dynia, papryka, ziemniaki, orzechy i grzyby. Co można z nimi zrobić, by jak najdłużej cieszyć się ich smakiem? Zanim rozpoczniemy Aby słoiki ładnie się prezentowały na półkach można je...

  • Smaczne pomysły na podwieczorek

    ...dodatek do makaronu, ryżu czy kaszki. Nasza propozycja: Brzoskwiniowa chmurka • 1 dojrzała brzoskwinia Umyj owoc, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Następnie przekrój go, wyjmij pestkę...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na miodownik udekorowany kwiatami. Biszkopty 12 jaj 4 łyżki cukru 1 szklanka płynnego miodu niecałe 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 łyżki przyprawy do piernika 2-3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Marmolada 3 puszki moreli w zalewie mąka ziemniaczana do zagęszczenia opcjonalnie żelatyna   Krem miodowy 3 jaja 150 g drobnego cukru 300 g masła 2 łyżki miodu...

  • W lipcu pogoda sprzyja słodkiemu lenistwu. Aby w zimie cieszyć się smakiem kompotu z suszonych owoców i wyciągać ze spiżarni pyszny domowy sok porzeczkowy, warto przerwać na chwilę odpoczywanie i zadbać o domowe przetwory! Co kupować i przerabiać w lipcu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Lipiec to środek sezonu na zbieranie warzyw i owoców. Stragany uginają się pod ciężarem porzeczek, moreli, wiśni, czereśni, ogórków, jeżyn, pomidorów i agrestu. Grzechem byłoby nie skorzystać z dobrodziejstw, które...

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...