• Informacje na temat:

    margaryny na krem

Przepisy na temat: margaryny na krem
  • Tarta z kremem i owocami

    ...- To ciasto to połączenie kilku innych ciast, które najbardziej lubię. Kruche ciasto z karmelkowego, krem z pychotki i owoce sezonowe. Łatwe, dość szybkie a przede wszystkim pyszne! - pisze na swoim blogu "Kocham Cię Życie" Magda Steczkowska, autorka przepisu.

  • Jest Bardzo Prosty :)

  • Szarlotka z kremem

    Składniki na 15 porcji: Ciasto: - 3 szklanki mąki krupczatki, - 5 łyżek cukru, - 3/4 kg jabłek, - kostka margaryny, - 5 jajek, - 3 łyżki śmietany, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - tłuszcz do posmarowania formy do pieczenia, - 2 - 3 łyżki tartej bułki do posypania formy. Krem: - 2 torebki budyniu (jasnego, np. waniliowego lub śmietankowego), - cukier waniliowy, - szklanka cukru...

  • Krem, zupa, ciepły deser warzywny... Wszystko pasuje, więc czym jest ten twór kulinarny? Na pewno jest to szybka w przygotowaniu, mocno pomarańczowa przekąska.

  • Składniki: 200g mąki pszennej, 1 jajko, 1 łyżeczka octu, 2 g soli, 100 cm3 wody, Ciasto maślane: 250 g masła lub margaryny, 50 g mąki do tłuszczu Przygotowanie ciasta Mąkę przesiać, dodać(...), a po upieczeniu tworzyły całość. Powierzchnie rurek smaruje się masą jajową, posypuje cukrem i układa na blachach w odstępach ok 2 cm. Piec w temperaturze ok 230-260 st. C, a po upieczeniu ochłodzić do...

  • Połączenie tych dwóch warzyw okazało się bardzo smaczne w zupie typu krem, które często u mnie goszczą :)

  • Orkiszowy tort karpatkowy

    Karpatka jest ciastem idealnym. Urzeka delikatnym, pofalowanym ciastem i słodkim, rozpływającym się w ustach kremem.

  • Mój pierwszy krem maślany, jestem nim zachwycona. Nie ukrywam , że długo się do niego zabierałam ! Teraz już wiem, że to będzie mój numer jeden. Prosty w przygotowaniu, zawsze się udaje i co najważniejsze barwik w kremie nie barwi tortu. Krem maślany na bezie szwajcarskiej jest najlepszy do dekoracji tortów i babeczek. Dekorowane wypieki pięknie zachowują nadany kształt, a kolorowe dekoracje nie barwią tortu.

  • Torcik serowy z owocami

    Składniki: 150 g margaryny (masła), 200 g mąki tortowej, 60 g cukru pudru, 1 żółtko. Krem: 300 ml mleka, 40 g cukru kryształu, 1 budyń waniliowy, 250 g tłustego twarogu, 1 cukier wanilinowy, 300 g mandarynek z puszki, 200 g truskawek, 1 torebka galaretki truskawkowej.

  • Rozgrzewająca odsłona kukurydzy, idealna na jesienne wieczory, w postaci pięknego żółtego kremu z nutką chilli.

Artykuły na temat: margaryny na krem
  • Lekki tort z kremem budyniowym

    Z kremem budyniowym Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 8 łyżek cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem 5 żółtek, 5 łyżek cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 170 ml mleka, 9 dag masła lub margaryny. Ponadto: 4 łyżki dżemu truskawkowego, 50 dag truskawek, 2 łyżki posiekanych pistacji Obie...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta z kremem

    ...mielonymi pistacjami. Z budyniowym i chałwowym Składniki na 12 porcji: Ciasto: 5 łyżek cukru, 15 łyżek mąki pszennej, 1 jajko, 15 dag margaryny, 1 łyżeczka sody, 4 łyżki miodu Krem: pół szklanki cukru(...)Kremowe sekrety Marmolada do piernika Marmoladę do przekładania piernika wcześniej zagotuj, energicznie mieszając. Zapobiegnie to jej fermentacji. Bez smaku masła Do kremu maślanego, którym...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasta z budyniem

    Gdy zostanie nam nieco kremu budyniowego, napełnijmy nim kruche babeczki.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasto: 50 dkg mąki pszennej; 25 dkg margaryny; 2 żółtka; łyżka gęstej śmietany; 2 łyżki cukru pudru; szczypta soli. Krem: 2 szklanki mleka; żółtko; łyżeczka mąki ziemniaczanej; łyżeczka kawy rozpuszczalnej; kawałek laski wanilii lub torebka cukru waniliowego. Glazura: 5 dkg cukru; łyżeczka mąki ziemniaczanej; szklanka soku pomarańczowego; łyżeczka likieru pomarańczowego. Owoce do wyboru...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Babeczki z borówkami

    ...1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Umieść foremki na muffiny w formie i posmaruj je odrobiną margaryny. Ubij 100 g margaryny z cukrem za pomocą miksera aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj jedno jajko, a po chwili drugie.  2. Przesiej mąkę i wymieszaj ją w misce z budyniem waniliowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Całość wymieszaj szybko, ale ostrożnie.  3. Ubij 75 g margaryny...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...