• Informacje na temat:

    marchewka ze smietana duszona

Przepisy na temat: marchewka ze smietana duszona
  • Zupa szpinakowa

    Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ugotować w osolonej wodzie.

  • Duszona marchewka idealnie nadaje się do obiadu zamiast zwyczajnej sałatki.

  • ...5 ziemniaków, połowa małej dyni, 1 duża marchewka, 1 cebula, 3 jajka, 3 łyżki mąki zwykłej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, ulubione zioła do smaku, sól, pieprz...

  • Uwielbiam marchewkę na ciepło. Tym razem postanowiłam przygotować ją z delikatną, pomidorową nutą oraz masełkiem. Taka marchewka jest świetnym dodatkiem do obiadu, ale również samodzielną przekąską. Ważne, aby jej nie rozgotować, gdyż wtedy zwiększymy jej indeks glikemiczny oraz zmniejszymy ilość zawartych w marchewce składników mineralnych. Najlepsza i najzdrowsza dla naszego organizmu jest marchewka, która zachowuje swoją jędrność i delikatną chrupkość czyli ta ugotowana al dente. Taka...

  • Zupa krem z brukselki

    Składniki: 1/2 kg brukselki marchewka pietruszka 3 ziemniaki cebula 1/2 szklanki słodkiej śmietanki łyżka mąki pszennej łyżka natki pietruszki 2 łyżki tłuszczu sól pieprz Przygotowanie: 1. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, dodać startą marchewkę i pietruszkę. Podlać wodą, chwilę...

  • pyszna i zdrowa

  • Parzybroda z jałowcową koszyczkową

    Składniki: kiełbasa jałowcowa koszyczkowa np. firmy Gzella - 200g olej - 2 łyżki cebula - 2 szt. marchewka - 1 średnia szt. kapusta pekińska - 1 średnia szt. pomidor - 1 średnia szt. śmietana kwaśna 18% - 150 ml koperek - 1 mały pęczek sól, pieprz, cukier do smaku masło - 1 łyżka   Przygotowanie: 1. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty...

  • Super smaczny dodatek do obiadu

  • Gulasz na czerwonym winie

    Na domowym przyjęciu możesz to danie podać w wydrążonym bochenku wiejskiego chleba.

  • Zupełnie odmieniona jarzynka z marchewki.

Artykuły na temat: marchewka ze smietana duszona
  • Placki z cukinią

    Placki możesz podać z potrawką z duszonych warzyw (papryka, cukinia, cebula, bakłażan) lub z gęstą śmietaną. Pyszne gorące, ale na zimno też dobre.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Placki ziemniaczane, jakich nie znacie

    Tradycyjnie są na słono lub słodko. Podajmy je inaczej ze śledziem, z gulaszem lub z marchewką.

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Lasagne w trzech kolorach

    Prezentujemy przepyszny przepis na włoskie danie.

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Znakomite letnie duety warzyw i owoców

    ...masłem z bułką tartą!  Na stawy Polecane są: m.in. kapusta, por, marchewka, pietruszka, seler. To źródła antyoksydantów, które zapobiegają zwyrodnieniom stawów. Opóźniają starzenie się stawów...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Gotuję, nie marnuję!

    Polacy wyrzucają rocznie 9 mln ton żywności... Miesięcznie rodzina pozbywa się jedzenia za 200 zł*! Można jednak to zmienić, stosując się do kilku ważnych zasad gospodarności.

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...