• Informacje na temat:

    marchewka w plastry z papryką i cebulą na zimę

Przepisy na temat: marchewka w plastry z papryką i cebulą na zimę
Artykuły na temat: marchewka w plastry z papryką i cebulą na zimę
  • Dieta na problemy ze skórą

    ...i pokrój w plastry. Ułóż je na listkach sałaty. Dodaj kilka pomidorków cherry i 2-3 pokrojone w ćwiartki małe kulki mozzarelli. Skrop sokiem z cytryny, przypraw do smaku. Tu oliwy już nie potrzeba...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ..., jeśli są gotowane z dodatkiem tłuszczu, np. oliwy. Codzienną dawkę likopenu zapewni ci talerz zupy pomidorowej, szklanka soku, 2 łyżki keczupu. MARCHEWKA - ZDROWA NA CIEPŁO: W gotowanej marchwi(...) - NAJLEPIEJ SUROWE: W tej postaci są doskonałe na wzmocnienie odporności organizmu. Przepis: W słoju warstwami układaj pokrojoną w plastry cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku. Na każdą warstwę dodaj łyżkę...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    ...mielonego mięsa z papryką i krążkami cebuli. Wzmacniające przekąski Zazwyczaj małe co nieco kojarzymy z czymś słodkim. Tymczasem te miniposiłki mogą być cennym źródłem wartościowych składników(...) buraki pokrój w cieniutkie plastry. Skrop oliwą, oprósz solą i mielonym imbirem. Piecz 15 minut (obróć na drugą stronę) w temp. 180 st. C. Mus owsiano-owocowy: 3 łyżki płatków owsianych zmiksuj...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...(około pół słoiczka o pojemności 250 ml) • 1/2 pęczka natki • sól, pieprz do smaku. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w niezbyt grube plastry, a potem każdy plaster w poprzek w paski(...) minutach ziemniaki i cebulę. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Zalej danie 1/2 l wody, dodaj bulion w proszku oraz drobno pokrojoną, odciśniętą kiszoną kapustę. Duś pod przykryciem przez 15-20 minut, aż...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Jak nie przytyć, gdy nastają chłody

    ...z wędzoną rybą. Surowa marchewka, papryka lub 2-3 łodygi selera naciowego. Zdrowe koktajle Możesz nimi zastąpić nawet 2 posiłki w ciągu dnia. Komponuj je dowolnie z poniższych składników. •

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...