• Informacje na temat:

    marchew w słoiku przepis

Przepisy na temat: marchew w słoiku przepis
  • Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

    Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

  • Wypróbowany przepis na "Limonkowa marchew"

  • Pyszna kapusta na bieżące potrzeby.

  • Pasztet wieprzowy w słoiczkach, bardzo dobrze rozsmarowuje się na pieczywie,idealny do kanapek z dodatkiem kiszonego ogóreczka lub pomidora. Polecam:)

  • Kolejna, bardzo smaczna konserwa z golonki wieprzowej (bez skóry) w słoiku.

  • Bardzo smaczna mielonka z golonki na kanapki, prosta w wykonaniu. Z podanego przepisu zrobione zostały 4 słoiczki 350 ml i 3 słoiczki 235 ml .

  • Bardzo smaczna mielonka z golonki na kanapki, prosta w wykonaniu. Z podanego przepisu zrobione zostały 4 słoiczki 350 ml i 3 słoiczki 235 ml .

  • Tej sałatki nie może zabraknąć w spiżarni... idealna do zimowych obiadków :)

  • Witam, w tym roku stawiam na kompoty. Można już znaleźć czereśnie w rozsądnej cenie, dlatego zachęcam do tego, aby zamknąć je w słoiku i cieszyć się ich smakiem zimą. Wbrew pozorom nie zajmuję to tak wiele czasu :)

  • Smaczne i zdrowe sniadanie na wynos dp pracy lub do szkoly. Podstawe stanowia platki owsiane namoczone w mleku (normalnym, migdalowym lub kokosowym) z aromatycznymi przyprawami, które po kilku godzinach w lodówce nabieraja kremowej konsystencji.. Przed podaniem uroizmaicone w tej wersji figami, zurawina, pistacjami i miodem. W innych wersjach moga to byc maliny i migdaly, tarta czekolada, banany i nasiona chia lub gruszka, orzechy i miód. W tym wypadku fantazja nie zna granic.

Artykuły na temat: marchew w słoiku przepis
  • Kiszonki. Zdrowie zamknięte w słoiku

    ...wszystko. Nie warto ograniczać się do kapusty i ogórków. W księgarniach pojawia się coraz więcej książek kucharski poświęconych wyłącznie tej metodzie fermentacji. Oprócz przepisów na kiszone warzywa, buraki, cebulę, marchew, czy kalafior znajdziemy w nich receptury na kiszonki z truskawek, cytryn, a nawet serów i mięs. Warto je wypróbować, bo ta zdrowa i tradycyjna metoda fermentacji zapewnia...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk. Co takiego zawierają popularne, pomarańczowe warzywa, że zostały docenione przez rodaczki samej Coco Chanel? I co z nimi zrobić w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Marchew to bogactwo beta-karotenu, który jest szalenie ważny dla cery. Odpowiednie dawki marchwi w diecie pomogą uporać się z nadmierną bladością i nadadzą skórze lekko złoty odcień. Beta-karoten, który nasz organizm zamienia na prowitaminę A, zadba też o wzrok. Dodatkowo...

  • Kiełkujące witaminy

    ...uprawiać w kiełkownicach (ok. 30 zł), ale także np. w szerokim słoiku lub talerzu z płaskim dnem. Stawiamy go w miejscu ciepłym (ok. 20 stopni C) i ocienionym (w słońcu kiełki gorzknieją). Ziarno(...) w roślinach witaminy B12. Mają delikatny smak. Na następnej stronie znajdziesz przepisy na sałatkę słonecznikową i chrupiące warzywa z woka Sałatka słonecznikowa Przygotowanie 10 minut. Porcja ok...

  • Ponieważ marchew jest w naszym kraju powszechnie dostępna, bywa że jej właściwości są bagatelizowane i niedoceniane. Jest to duży błąd, gdyż zawarte w niej składniki odżywcze maja zbawienny wpływ na działanie naszego organizmu. Fot. 123RF/Picsel Czy zdrowe produkty, które mogą nam pomóc w przypadku wielu dolegliwości, zawsze muszą być niezwykle rzadkie i pochodzić z odległych krajów? Otóż nie! Okazuje się bowiem, że wiele hodowlanych w naszych ogródkach roślin również posiada niezwykle...

  • Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk. Co takiego zawierają popularne, pomarańczowe warzywa, że zostały docenione przez rodaczki samej Coco Chanel? I co z nimi zrobić w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Marchew to bogactwo beta-karotenu, który jest szalenie ważny dla naszej cery. Odpowiednie dawki marchwi w diecie pomogą uporać się z nadmierną bladością i nadadzą skórze lekko złotego odcienia. Beta-karoten, który nasz organizm zamienia na prowitaminę A zadba też o nasz wzrok....

  • W przydomowym ogródku możecie wyhodować cudowne warzywa, które zapewnią wam moc witamin i substancji odżywczych. Przekonajcie się jak niepozorna marchew wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko....

  • W półfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś przygotował dla uczestników nie lada wyzwanie. W ciągu 6 godzin musieli przygotować staropolski chleb na zakwasie, pasztet z trzech mięs oraz konfiturę. Oto jego przepisy. STAROPOLSKI CHLEB ORKISZOWY NA ZAKWASIE 140g mąki pszennej żarnowej typ 650 250g mąki orkiszowej białej 50g mąki orkiszowej razowej żarnowej 280g wody - uwaga należy obliczyć temperaturę wody wg poniższego wzoru* 130g zaczynu 2.5g drożdży 10g soli...

  • Czterech uczestników z Warszawy. Cztery kolacje, z których każda jest szansą na wygraną. Już w niedzielę, 30 września o godzinie 18.00, czwarty odcinek "Ugotowanych"! Tym razem rywalizować za sobą będą: Beata Rupiewicz - sympatyczna pani z dziekanatu Wojskowej Akademii Technicznej, ciesząca się ostatnimi momentami urlopu wychowawczego, Sylwia Gromadzka - pani archeolog i lektorka języka angielskiego, Wojciech Kosiński - właściciel sklepu z płytami i gramofonami, DJ, nauczyciel gry na gitarze...