• Informacje na temat:

    marchew glazurowana

Artykuły na temat: marchew glazurowana
  • śledzik zapiekany pod czerwoną pierzynką z papryczką chili i orzeszkami pini

    Filety śledziowe glazurować w miodzie,  posypać estragonem i mąką następnie obsmażyć obustronnie. Orzeszki Pini podprażyć na patelni. Marchew  i seler pokroić w paski, podsmażyć na patelni dodać paprykę chili  i pokrojony por.  Na koniec należy dodać pokrojone pomidory, wsypać uprażone orzeszki, doprawić solą, tymiankiem i estragonem. Ułożyć płaty śledziowe. Na wierzch nałożyć przygotowane...

  • Ponieważ marchew jest w naszym kraju powszechnie dostępna, bywa że jej właściwości są bagatelizowane i niedoceniane. Jest to duży błąd, gdyż zawarte w niej składniki odżywcze maja zbawienny wpływ na działanie naszego organizmu. Fot. 123RF/Picsel Czy zdrowe produkty, które mogą nam pomóc w przypadku wielu dolegliwości, zawsze muszą być niezwykle rzadkie i pochodzić z odległych krajów? Otóż nie! Okazuje się bowiem, że wiele hodowlanych w naszych ogródkach roślin również posiada niezwykle...

  • Egzotyczny śledzik

    Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe moczyć w wodzie od 2 do 3 godzin (zlać wodę 3 razy). Wymoczone śledzie przełożyć plastrami cytryny  ze skórką, glazurować w miodzie, skropić cytryną.  Pozostawić na noc. Orzeszki pinii podprażyć na patelni. Marchew  pokroić w słupki, podsmażyć na patelni dodać paprykę chili  na koniec dodać por i uprażone orzeszki pinii.  Doprawić do smaku solą oraz...

  • Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk. Co takiego zawierają popularne, pomarańczowe warzywa, że zostały docenione przez rodaczki samej Coco Chanel? I co z nimi zrobić w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Marchew to bogactwo beta-karotenu, który jest szalenie ważny dla cery. Odpowiednie dawki marchwi w diecie pomogą uporać się z nadmierną bladością i nadadzą skórze lekko złoty odcień. Beta-karoten, który nasz organizm zamienia na prowitaminę A, zadba też o wzrok. Dodatkowo...

  • Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk. Co takiego zawierają popularne, pomarańczowe warzywa, że zostały docenione przez rodaczki samej Coco Chanel? I co z nimi zrobić w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Marchew to bogactwo beta-karotenu, który jest szalenie ważny dla naszej cery. Odpowiednie dawki marchwi w diecie pomogą uporać się z nadmierną bladością i nadadzą skórze lekko złotego odcienia. Beta-karoten, który nasz organizm zamienia na prowitaminę A zadba też o nasz wzrok....

  • W przydomowym ogródku możecie wyhodować cudowne warzywa, które zapewnią wam moc witamin i substancji odżywczych. Przekonajcie się jak niepozorna marchew wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko....

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Marka Fit&Easy, znana dotychczas z mieszanek sałat i gotowych sałatek, rozszerzyła swoje portfolio o dwie nowe mieszanki świeżych warzyw. W tej linii jako pierwsze pojawią się na rynku: ZUPA czyli baza do przygotowania barszczu ukraińskiego oraz SURÓWKA stanowiąca podstawę do przyrządzenia surówki Coleslaw.   Obie gotowe mieszanki warzyw to produkty już obrane, pocięte, umyte i osuszone, co stanowi dużą dogodność dla klienta. Teraz szybko i łatwo można przygotować pożywny barszcz ukraiński...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...