• Informacje na temat:

    mamoul foremka

Przepisy na temat: mamoul foremka
  • Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"

  • Marzy Ci się jakiś ciekawy wzór foremki do ciastek? W żadnym sklepie jej nie ma a Ty potrzebujesz na już? Jest na to sposób!

  • Najprostszy przepis na szybkie upieczenie smacznego chleba.

  • Pieczywo doskonałe: pełnoziarniste, wilgotne, pachnące, z grubą chrupiącą skórką. Idealne na kanapki. W przepisie użyłam kefiru, dzięki czemu chleb dłużej zachowa świeżość. Wierzch możemy dodatkowo obsypać ziarnami słonecznika lub siemienia lnianego (wcześniej posmarować chleb jajkiem rozmąconym z łyżką mleka).

  • Sprawdzony przepis na "Puszyste serniczki z foremki"

  • Smaczny pomysł na "Medaliony wieprzowe z foremki"

  • No właśnie. Rarytas, dla wielu smak dzieciństwa, dla wielu coś nieosiągalnego. W działach ze sprzętem kulinarnym znajdziemy patelnie, pędzelki, foremki do wykrawania, okrągłe tortownice, silikonowe keksówki, foremki na muffinki w mniej lub bardziej tradycyjnym wydaniu, łyżki do lodu, foremki na lód, czekoladki i inne cudeńka. Nigdzie nie ma foremek do rurek, czy do orzeszków. Trzeba zamawiać przez internet… albo i nie. Zwiedziłam całe miasto wojewódzkie, sklepy mniejsze i większe – i nic....

  • Bardzo prosty w przygotowaniu chleb domowy, wystarczy połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić i poczekać, aż drożdże zrobią swoją robotę ;) Potem do piekarnika i gotowe. Ciasto jest raczej luźne, ale nie za bardzo(!), więc pieczemy chleb w foremce.

  • Dziś proponuję terrinę na słodko, zrobioną z galaretek owocowych i serka homogenizowanego. :) Bardzo smaczny deser z galaretek.

  • Kisiel nadał sernikowi piękny różowy kolor i ładny zapach. A sernik wyszedł równiutki i nawet nie opadł:)

Artykuły na temat: mamoul foremka
  • Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Spraw sobie prezent i wygraj czerwony garnek z żeliwa ELLE w kształcie serca lub silikonową foremkę do wypieków w kształcie bałwanka i papilotki na muffinki! Co należy zrobić by wygrać wspaniałe akcesoria firmy DUKA? To proste! Wystarczy, że napiszesz nam, jakie akcesoria ze świątecznej kolekcji DUKA (kolekcja dostępna tutaj) chciałbyś sprezentować pod choinkę swoim bliskim, a wybór swój uzasadnisz w kilu zdaniach. (Forma zgłoszeń jest dowolna...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Czy taka forma wuzetki będzie hitem? Niewątpliwie Julia wpadła na fantastyczny pomysł, ale czy deser sprosta wymaganiom jurorów? Składniki 115 g mąki pszennej 25 g kakao6 jaj150 g drobnego cukru 40 g masła500 g świeżych malin 350 g cukru żelującego700 ml śmietanki 30%4 tabliczki mlecznej czekolady2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki białej czekolady 2 paczki białej masy cukrowej lub lukru plastycznego 500 g serka mascarpone 100 g cukru pudru Sposób przygotowania Przesiać mąkę i kakao....

  • Jeśli organizujecie w najbliższym czasie przyjęcie dla dzieci, to koniecznie zaserwujcie im, tak przyozdobione babeczki. Składniki: 1½ szklanki mąki ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki soli 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kardamonu3 jajka1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki1 kostka masła ½ szklanki cukru pudru1 łyżka mleka200 g czarnej masy cukrowej50 g białej masy cukrowejzielona masa plastyczna do ozdoby Sposób przygotowania:...

  • Prosty przepis na wyjątkowo smaczne ciasteczka, które możecie przygotować razem z dziećmi. Składniki: 130 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 2 łyżeczki miodu 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej Wykonanie: Masło posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i wstawić na ok. 60 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, w razie potrzeby podsypując mąką, na placek o...

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...

  • W pocie czoła, specjalnie dla Was, przygotowujemy kolejną książkę kucharską. Jak nie trudno się domyślić tematyka związana będzie ze zbliżającymi się świętami Wielkiej Nocy. Fot. 123RF/Picsel Pisanie powoli staje się świątecznym - i nie tylko - obyczajem redakcji Smakera.   Mamy nadzieje, że i tym razem nasze dzieło przypadnie Wam do gustu. Mały przedsmak tego co będzie się w niej znajdowało przedstawiamy już dzisiaj! Po pierwsze, jeśli macie manualne zdolności z pewnością spodoba Wam się...

  • Świąteczny wypiek Małgosi, który podpił serca jurorów w siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!". Składniki:Ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego pół łyżki kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko szczypta soli pistacje niesolone, nieprażone Konfitura: maliny 300 g jeżyny 300 g pektyna 8g szklanka cukru woda różana 50 ml limonka ganasche z białej czekolady: śmietanka 200 ml czekolada biała 400 g Do ozdoby: pistacje zielone, niesolone owoce liofilizowane ( maliny i...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...