• Informacje na temat:

    mało kaloryczny sos do szynki

Przepisy na temat: mało kaloryczny sos do szynki
  • jeśli grzeszyć, to ze smakiem :) do zapiekanek, makaranów itd..

  • sałatka dla lubiących ostre smaki

  • Zakisiłam krężałki. Nie znacie tej nazwy? Nie wiecie, co to jest? Ja również nie wiedziałam – do niedawna. Gdy przeglądałam forum portalu Smaczny.pl, a konkretnie dział sałatkowy, gdzie pomiędzy pozornie zwyczajnymi sałatkami z fetą, ze śledzi czy warzywnymi mignęły mi krężałki. Nie znałam nazwy, więc zajrzałam, zaintrygowana. I trafiłam na opis potrawy, o której od pierwszej chwili wiedziałam, że muszę sama ją zrobić.

  • Zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem, cebulką, kiełbasą, pyszny obiad.

  • Bardzo dobry. Można go serwować na obiad lub jako danie gorące.

  • Przepis wart wypróbowania: "Burgery z szynki"

  • nie wymagają dużo pracy

  • Pyszny i szybki przepis z biedronkowej gazetki. Uwielbiam ten przepis i mój chłopak też. Jeśli nie mam szynki, zastępuje ją nawet kiełbasą i zawsze jest pysznie.

  • Ser, szynka, pieczarki to trio idealne.

  • Pomysł na smaczną przystawkę. Idealna propozycja na letnią przekąskę. Danie proste do zrobienia a jednocześnie efektownie prezentuje się na stole.

Artykuły na temat: mało kaloryczny sos do szynki
  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Zero cukru, czyli najlepsza dieta bikini

    ...zjadamy, nie widzimy. Producenci dodają go do m.in.: sosów, pieczywa, wędlin, jogurtów, twarogów, napojów. Polskie statystyki podają, że przeciętnie zjadamy go przynajmniej 50 kg rocznie. To daje prawie kilogram cukru tygodniowo! Lekarze i dietetycy przyznają, że to cukier jest główną przyczyną problemów z utrzymaniem szczupłej sylwetki. Owszem, jest mniej kaloryczny niż tłuszcz. Ale po zjedzeniu np...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Szybki zimowy obiad

    Zupa serowo-warzywana Składniki na 6 porcji: 70 dkg ziemniaków, 1 cebula, 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, mały por, 20 dkg wędliny (szynki lub polędwicy - najlepiej wędzonej), łyżka masła(...), ¾ szklanki bulionu, 25 dag makaronu sojowego. W kubku wymieszaj sos sojowy, ½ szklanki wody, curry, imbir, chili oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Marynatą zalej mięso pokrojone w kostkę, przykryj...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Jak sobie radzić z podjadaniem?

    ...grzeszą zwykle niska kalorycznością... Duża porcja makaronu fettucine może być "warta" 800-1200 kcal. Rozsądne wyjście: pasta na makaronie razowym z sosem na bazie warzyw. 10. Frytki Jedząc(...). Rozsądne wyjście: sięgnij po przekąskę zwierającą białko i błonnik - nasyci cię na dłużej. Miska fasolki, plaster szynki z pełnoziarnistym pieczywem to dobre pomysły. 14. Uspokajanie nerwów To...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Fot. 123RF/Picsel Jeść lubi każdy. Bez problemów znajdziemy również miłośników gotowania. Niestety, wydaje się, że entuzjastów zmywania naczyń mamy jak na lekarstwo. Jak więc zminimalizować liczbę garnków, które piętrzą się w zlewie po kulinarnych...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...różyczek brokułu i kalafiora, polanych sosem jogurtowo - czosnkowym. Kolacja: Porcja sałatki meksykańskiej: dwie łyżki gotowanego ryżu dzikiego, pół puszki tuńczyka w naturalnej zalewie, łyżka(...) dziennie. Przykładowy jadłospis: Śniadanie: Jajecznica usmażona z dwóch jaj, na plasterku szynki. Kromka chleba graham z masłem. II Śniadanie: Cztery orzechy włoskie. Obiad: Gulasz wołowy...

  • Liczba otyłych osób podwoiła się od lat 80. XX wieku. Wszystko przez brak ruchu i coraz wymyślniejsze, dostępne w każdym momencie bomby kaloryczne. Jakiego jedzenia się absolutnie wystrzegać, aby uniknąć plagi XXI wieku? 1. Majonez Z pozoru majonez wydaje się całkiem niewinny. Przecież zawiera mniej tłuszczu niż margaryna, olej czy masło, a ma taki niebiański smak. Ale uwaga: Na 100 gramów majonezu, zwykle około 80 gramów to czysty tłuszcz. Problem z majonezem jest taki, że nakładamy go na...