• Informacje na temat:

    maliny z rumem

Przepisy na temat: maliny z rumem
  • Murzynek jagodowo - malinowy

    Składniki: po 20 dag jagód i malin 35 dag cukru 35 dag gorzkiej czekolady 25 dag masła l 20 dag mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek sól maliny oraz jagody do obłożenia Na sos i do dekoracji: 2 op. gotowej polewy czekoladowej 2 czubate łyżki masła 70 ml śmietany kremówki 3 łyżki rumu melisa albo mięta Przygotowanie: 1. Maliny...

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    ...się wodą. Mieszając, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Możesz też rozpuścić ją w kuchence mikrofalowej z dodatkiem 1-2 łyżek mleka. 5Owoce (np. maliny, jagody, jeżyny, truskawki) przebierz, opłucz...

  • W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.

  • Czas na imprezę

    ...pierwszą warstwę kremu, potem maliny, posyp cukrem pudrem, maliny wygładź kremem i połóż kolejny biszkopt oraz krem i maliny. Gdy położysz trzeci biszkopt, obłóż tort kremem za pomocą giętkiego noża...

  • Sprawdzony przepis na "Dżem malinowy z rumem"

  • Najlepsze letnie koktajle i drinki

    ...i ponownie zmiksować. Dekorować wykałaczkami, na które naprzemiennie nadziewać maliny i listki melisy. Podawać z kostkami lodu Czas przygotowania: 15 minut Jedna porcja...

  • Pyszne maliny zamknięte w słoiku, które w środku zimy przypominają lato. Idealne do budyniu, deserów lub herbaty.

  • Zaczyna się sezon przeziębień...i to mi przypomniało o malinach do herbatki:) To taka nasza pierwsza pomoc w domu:) tak przyrzadzone maliny sa idealne na jesienną niepogodę.taka babcina spiżarnia:)

  • Jeden ze sposobów podania orzeźwiającej herbaty. Na upalne dni jak znalazł.

Artykuły na temat: maliny z rumem
  • Ciasto Upadłego Anioła (Fallen Angel Cake)

    Oto ciasto, w obliczu którego nawet anioł by zgrzeszył. Unikalny i wyrafinowany smak sosu malinowego w połączeniu z niebiańskim smakiem i delikatną konsystencją biszkoptowego anielskiego ciasta, a wszystko to otulone chmurką przypieczonej bezy z rumem.

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Zatrzymaj lato na dłużej

    Dżem malinowy z rumem Składniki na 3-4 słoiczki: 1 kg malin, 2 szklanki cukru, 1 cytryna, 2 łyżki rumu. Ponadto: 3-4 słoiczki o pojemności 200 ml. Maliny dokładnie opłucz, zanurzając je w miseczce z wodą. Następnie rozłóż na papierowym ręcznikiem, by osączyć je z nadmiaru wody. Owoce przełóż do garnka, zasyp cukrem i od-staw na 1-2 godziny, by puściły sok. Cytrynę wyszoruj pod bieżącą wodą...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Ciasta z kruszonką

    ...piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec około 50 minut. Uwaga! Do ciasta zamiast jeżyn można wziąć maliny lub jagody (także mrożone).

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Naleśnikowe inspiracje

    .... Przygotowanie: Maliny i borówki przebierz i oczyść. Jeśli używasz mrożonych - rozmroź i dokładnie odsącz. Jajka utrzyj z solą i miodem na puszystą jasnokremową masę. Ciągle mieszając dokładaj na przemian małe...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • Porzeczkowy raj

    ...cukru, listki mięty lub melisy do dekoracji Przygotowanie: 1. Porzeczki umyj, osącz, oderwij szypułki, kilkanaście sztuk odłóż do dekoracji. Maliny i jagody opłucz i osusz. 1/2 szklanki przegotowanej(...). Świeże porzeczki smakują wybornie z dodatkiem cukru oraz ze szczyptą cynamonu, anyżu, wanilii lub kardamonu. W wersji dla dorosłych można jeszcze polać je alkoholem np. rumem lub sherry. Świat...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...