• Informacje na temat:

    maliny w cukrze

Przepisy na temat: maliny w cukrze
  • Zaskocz gości... gołym ciastem

    ...wanilii oraz 3 łyżki cukru pudru. Konfiturę przyrządza się z: 200 g malin, 100 g płatków róży w cukrze, 20 g cukru oraz 4 g pektyny, natomiast do nasączenia potrzebny będzie: sok z limonki, 3 łyżki cukru(...) wrzucamy maliny i wsypujemy cukier. Podgrzewamy je, aż owoce zaczną się rozpadać. Następnie dodajemy płatki róży oraz pektynę i gotujemy około 5 minut. Należy jeszcze wymieszać wszystkie składniki...

  • Autorka przepisu http://wmalinach.bloog.pl - nazwała to ciasto "Szarlotka galopka". Tak łatwo i szybko się robi.

  • Barbie Pearl

    ..., - 4 łyżki kruszonego lodu, - kilka kropli Grenadine do dekoracji Przygotowanie: Maliny zagotować w garnku, przetrzeć przez sito i odstawić do ostygnięcia. Na jeden talerzyk nasypać cukier, na drugi wlać 2 łyżki soku z cytryny. Brzeg szklanki najpierw zwilżyć w soku z cytryny, następnie zanurzyć w cukrze, odstawić aby przeschło. Puree malinowe, Grenadine, wódkę, śmietanę, łyżkę soku cytrynowego...

  • Są pyszne;można użyć do herbatki rozgrzewającej lub do zimnych drinków.POLECAM!

  • Najlepsze letnie koktajle i drinki

    ...z limonki i łyżki cukru. Powoli mieszając, wlewać wino musujące. Na jednym spodeczku umieścić cukier, na drugim sok z limonki. Brzegi szklanek zanurzać w soku, a następnie w cukrze. Szklaneczki(...) i ponownie zmiksować. Dekorować wykałaczkami, na które naprzemiennie nadziewać maliny i listki melisy. Podawać z kostkami lodu Czas przygotowania: 15 minut Jedna porcja...

  • Można je mrozić, można po zasypaniu cukrem pasteryzować, można smażyć z nich konfiturę ale najtrwalszym i najlepszym sposobem wg mnie jest zasypanie ich dużą ilością cukru.Tak przygotowane mogą stać nawet 3-4 lata. Pozostają jędrne i twarde. Jedyną ich wadą - przynajmniej w tym roku - jest ich cena. Z powodu suszy są drogie i drobne.

  • wykonanie :Jagody umyć, na durszlaku odsączyć z nadmiaru wody. Do słoika kłaść warstwami, jagody, cukier i tak na zmianę. Zakręcić szczelnie słoiki. Wstawić do garnka, zalać wodą prawie pod pokrywki, pasteryzować 15 minut. Zostawić na noc w garnku lub wyłożyć na ręcznik do góry dnem. Na zimę do kaszy manny jak znalazł.

  • Doskonałe do ciast, deserów lub nawet same prosto ze słoiczka ;p

  • Smaczny pomysł na "Minipączki w cukrze"

  • W swoim ogrodzie mam sporo malin więc przetwarzam je na wiele różnych sposobów. Dzisiaj proponuję maliny tylko z cukrem. Będą świetnym dodatkiem do ciast i deserów.

Artykuły na temat: maliny w cukrze
  • Proste triki na płaski brzuch

    ...specyfiku. Probiotyki warto zmieniać, bo zawierają różne szczepy bakterii. Dobrze wybieraj owoce: maliny tak, banany tylko czasem Lato sprzyja odchudzaniu, bo dojrzewają teraz owoce, które zawierają mało cukrów prostych. Nie wywołują wahań poziomu glukozy we krwi i co za tym idzie, napadów głodu. Tak działają maliny, truskawki, porzeczki, jagody, borówki. Zawierają też składniki, które wręcz pomagają...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Maliny nie tylko kuszą zapachem, kształtem i smakiem, ale są też bardzo zdrowe. Na czym polega sekret malin - czy faktycznie ich sok leczy przeziębienie? Tak! Maliny to naturalna aspiryna, zawierają bowiem salicylany, które działają tak, jak aspiryna czy polopiryna. Herbata z sokiem malinowym lub sam sok malinowy, pomoże nam się rozgrzać, wypocić i zwalczyć...

  • Pachnące jabłuszka

    ...perfum z limitowanej edycji Candy Apples to Sweet Caramel, Ripe Raspberry oraz Juicy Berry. Sweet Caramel Jabłko i gruszka w cukrze. Płatki jaśminu flirtują z delikatną konwalią, a liście fiołka dodają świeżości. Karmel miesza się z wanilią. Ripe Raspberry Dojrzałe maliny obok chrupiących jabłkach i tryskającej życiem limonki. Peonie i słodkie lilie przeplatane nutą coli. Juicy Berry...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę...

  • Łakocie pod lupą

    ...wody, nie maczaj smoczka w cukrze, nie słodź potraw przygotowywanych dla malucha. Im później niemowlę rozsmakuje się w słodkościach, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że będzie ich wielbicielem(...) dzieci. Już od 2.-3. roku życia możesz pozwolić dziecku na lody sorbetowe, najlepiej domowe. Możesz je przygotować miksując owoce, np. brzoskwinie, maliny z dodatkiem lodu i niewielkiej ilości cukru. To...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    ..., usuń szypułki i dokładnie osusz. Możesz także użyć świeżych malin. Białko przelej do płytkiego naczynia i wrzuć do niego porzeczki. Jeśli są to większe owoce (np. maliny), możesz nabić każdy na widelec i zanurzyć w białku. Po "kąpieli" w białku oprósz owoce (czy to porzeczki, czy maliny) grubym cukrem. 5. Galaretkę wyjmij z formy i usuń folię. Owocami w cukrze udekoruj wierzch deseru. Do czasu...

  • Co prawda polskie maliny smakują tak dobrze, że można jeść je bez dodatków., my jednak zdecydowaliśmy się zaproponować wam kilka wyjątkowych przepisów, które pokażą wam zupełnie nowe oblicze tych pysznych owoców. Fot. 123RF Sezon malinowy w pełni. W większości ogródków krzaczki już zaczerwieniły się dzięki tym słodkim owcom. Czas więc wykorzystać ten smakowity dar natury. W jaki sposób? To już podpowiedzą nam użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania potraw z malinami opanowali do...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • W najbliższą niedzielę do walki o kulinarne uznanie i apetyczną sumkę staną mieszkańcy Szczecina. Czym tym razem zaskoczą "Ugotowani"? Kto rzuci na kolana swoich rywali niezapomnianym menu, a kto urzeknie niezwykłą osobowością i wyjątkowym pomysłem na kolację? Podczas czterech szczecińskich uczt spotkają się: Marta Cnotliwy - podróżniczka, na co dzień prowadząca biuro podróży, Maciej Łagodziński - konferansjer, Inga Elerowska - pracująca w dziale marketingu lokalnej gazety oraz Maciej Gwarek...