• Informacje na temat:

    małe marchewki marynowane

Przepisy na temat: małe marchewki marynowane
  • Pomidory marynowane z papryką

    Składniki na 3-4 słoiki: - 1,25 kg małych pomidorów, - 3-4 papryczki chili, czosnek, - 10 ziaren pieprzu, - natka pietruszki, - 4 niewielkie marchewki, - roztwór octu 3 lub 5 proc., - sól(...) połówki, a te na grubsze skośne plastry. 2. Do każdego słoiczka z pomidorami włóż połowę lub dwie połówki papryczki, kilka ziarenek pieprzu, 3-4 gałązki natki, po kilka kawałków marchewki, dwa ząbki...

  • PIECZARKI MARYNOWANE

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka marynowanych kaparów; 1 łyżka oleju; sól, grubo mielony biały pieprz.

  • Przepis wart wypróbowania: "Marynowane warzywa"

  • Smakowite danie z mięsem i grzybami

    ..., opłucz, pokrój na małe kawałki. Kapustę posiekaj, dołóż grzyby. Podsmaż na oleju. Dopraw.  3. Z mięsnej masy uformuj niewielkie placuszki. Na środek każdego nałóż po 1 łyżeczce farszu. Oblep go(...) zdejmij boczek, zostawiając tłuszcz. Dodaj 1 łyżkę masła, włóż mięso i obsmaż je.  2. Marchewki, por, cebulę, czosnek oczyść, potnij w plasterki. Wołowinę i boczek przełóż do brytfanki. Na patelnię wlej...

  • Wypróbowany przepis na "Patisony marynowane"

  • Jednogarnkowe dania z kurczakiem

    ...czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Posyp przyprawami, wetrzyj je w mięso. Włóż na godzinę do lodówki.  2. Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Rozmaryn opłucz, gałązki porwij na duże kawałki. Cebule obierz, posiekaj. Zamarynowane mięso obsmaż na oleju. Dołóż cebule, marchewki i rozmaryn. Podlej 1/2 szkl. wody. Duś pod przykryciem 30-35 minut. Przed podaniem posyp...

  • Sprawdzony przepis na "Małe torciki marchwiowe"

  • Galantyna z nóżek i włoszczyzny

    ...przypraw. Pokrój marchewkę. Formę keksówkę lub małe miseczki wyłóż folią. Na dnie ułóż mięso, marchewkę, pokrojoną paprykę. Zalej wywarem. Kiedy zastygnie, zdejmij tłuszcz. Podawaj dekorowane natką. Tak...

  • Przepyszne marynowane pieczarki, idealne do kanapki czy też jako osobna przekąska.

Artykuły na temat: małe marchewki marynowane
  • Królowa jesieni

    ..., 2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 120 ml bulionu drobiowego, 200 ml mleka kokosowego, 1/2 cytryny, szczypta mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy, 1/2 łyżeczki curry...

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Kiełki pełne witamin

    ..., łopatka), 3 łyżki sosu sojowego, 3 ząbki czosnku, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki zielonej, 1/2 papryki żółtej, 1 marchew, 1 cebula, 1 pietruszka, 1 łyżka imbiru marynowanego w miodzie(...), wymieszaj i podawaj. Awokado z marchewką i kiełkami lucerny Składniki: 1 awokado, 2 marchewki, sok z 1/2 limonki lub cytryny, oliwa z oliwek, kiełki lucerny, świeżo zmielony czarny pieprz...

  • Kupujecie czasem małe marchewki "baby carrots" popularne w supermarketach? Równie dobrze możecie kupić zwykłą marchewkę, sami ją umyć i pokroić… Fot. 123RF"Baby carrots", czyli minimarchewki o długości około 5 cm, dostępne w sklepach, zapakowane w woreczki i gotowe do chrupania, to nie jest jakaś specjalna odmiana botaniczna marchwi. Obecnie nie są to także młode marchewki, co sugerowałaby nazwa "baby" (z ang. "młode"). Do marchewkowych woreczków trafiają głównie odmiany o krótkim okresie...

  • Goście, goście!

    ..., cukier Dodatkowo: marynowane drobne kapary, marynowana cebulka, gałązka zielonego koperku, woda mineralna gazowana do namoczenia śledzi Sprawdź, czy śledzie nie są zbyt słone. Jeżeli tak jest(...). Pokrojoną kolorową marchew ugotuj al dente w małej ilości wody. Udekoruj nią krem przed podaniem. Smażony pstrąg z ryżem i pieczonym kalafiorem  (dla 4 osób) Czas przygotowania: ok. 1 godziny...

  • Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe. W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością. Weź udział w konkursie i...

  • Patison na talerzu

    Patisony marynowane Składniki na 5 słoików 300 ml: 1 kilogram małych patisonów, 2 średnie marchewki, 1 średnia cebula, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 łyżka ziaren gorczycy, 3-4 ząbki(...) marynatę. Do garnka wlej wodę, ocet, dodaj sól oraz cukier i zagotuj. Do każdego wyparzonego słoika włóż po kilka plasterków marchewki, kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego oraz gorczycy, po...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Obiad w 20 minut

    ...lub gotowana), olej do smażenia, 3 łyżki startego sera żółtego (np. parmezan), listki bazylii, 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu (w zalewie), sól, pieprz. Pomidory natnij lekko nożem w kilku(...) bakłażana posmaruj pędzelkiem niewielką ilością oliwy. Obsmaż z obu stron. Do naczynia z rybą włóż pomidorki koktajlowe, plasterki marchewki oraz pod-smażony bakłażan. Piecz jeszcze około 10 minut. Rada...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...