• Informacje na temat:

    mała płoć smażona

Przepisy na temat: mała płoć smażona
Artykuły na temat: mała płoć smażona
  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Brukselka - jedni ją kochają, inni nienawidzą. Jeśli znajdujecie się w tej drugiej grupie, ten artykuł skierowany jest właśnie do was. Jest bowiem kilka ważnych powodów, dla których powinniśmy od czasu do czasu sięgać po to warzywo. Fot. 123RF Wiele osób nie przepada za brukselką, twierdząc że jest gorzka, ma nieprzyjemny zapach i właściwie nie bardzo nadaje się do jedzenia. Oczywiście, jasnym jest, że o gustach się nie dyskutuje, czasem jednak warto zrewidować swoje poglądy. Chociażby wtedy,...

  • Kolka - jak jej uniknąć

    ...nabiał, masło (jedzmy go nie więcej niż łyżeczkę dziennie). Wskazane są chude mięsa (indyk, królik, cielęcina, dziczyzna, wołowina bez tłuszczu) i chude ryby (morszczuk, mintaj, płoć, sola, dorsz, pstrąg...

  • Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię o nieprzywierającej powłoce to już połowa sukcesu. Dzięki temu do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Dodatkowo warto znać kilka zasad, dzięki którym dania będą niskokaloryczne, a jednocześnie zachowają wyśmienity smak i aromat. 1. Patelnie rozgrzej do odpowiedniej temperatury. Można to sprawdzić wylewając kroplę wody na dno naczynia. Jeśli woda od razu wyparuje, patelnia uzyskała właściwą temperaturę2. Dodawaj jak najmniej tłuszczu (1...

  • Kuchnia rosyjska

    ...wołowego pęczek włoszczyzny 2 listki laurowe 4 goździki 4 owoce jałowca mała główka kapusty 3 cebule 4 ogórki kiszone kiełbasa 200 g. gotowanej szynki 1 łyżka oleju(...), marchew 1. Ugotować wywar z warzyw i przypraw korzennych. Dodać drobne ryby (płoć, karaś; im więcej rodzajów drobnych ryb, tym lepiej) i gotować około 30 min. Przecedzić. Do wywaru włożyć...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Podwieczorek w tradycji to lekki posiłek, na który jadało się zazwyczaj drobne przekąski, jak naleśniki, placuszki czy racuchy, bądź owoce. Podawało się też ciepłe napoje, różne herbatki, soki owocowe. W soboty i niedziele stanowił nienaruszalny punkt dnia, będący okazją do spokojnego porozmawiania przy herbatce, chwili relaksu czy spotkań sąsiedzko-towarzyskich. Dzisiaj być może jest to sposób na to, by zwolnić tempo i pocieszyć się chwilę, czyjąś obecnością. Weź udział w konkursie i...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...