• Informacje na temat:

    makro szczecin jagnięcina

Przepisy na temat: makro szczecin jagnięcina
Artykuły na temat: makro szczecin jagnięcina
  • W najbliższą niedzielę do walki o kulinarne uznanie i apetyczną sumkę staną mieszkańcy Szczecina. Czym tym razem zaskoczą "Ugotowani"? Kto rzuci na kolana swoich rywali niezapomnianym menu, a kto urzeknie niezwykłą osobowością i wyjątkowym pomysłem na kolację? Podczas czterech szczecińskich uczt spotkają się: Marta Cnotliwy - podróżniczka, na co dzień prowadząca biuro podróży, Maciej Łagodziński - konferansjer, Inga Elerowska - pracująca w dziale marketingu lokalnej gazety oraz Maciej Gwarek...

  • Już wkrótce odbędzie się wyjątkowe wydarzenie, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce - L'Art de la cuisine Martell 2016. Po raz czternasty firma Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders organizuje Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej, który odbędzie się 5 marca w hotelu Zamek Ryn. XIV-wieczny Zamek krzyżacki Ryn usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także...

  • Z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, wybrane restauracje z całego kraju wprowadzą na tydzień od 5 do 11 listopada specjalne menu inspirowane różnymi regionami i kuchniami XIX i XX-wiecznej Polski. Historycznym potrawom w nowoczesnej interpretacji towarzyszyć będzie opowieść historyczna profesora Jarosława Dumanowskiego z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Akcja Tydzień Kuchni Polskiej organizowana jest przez sieć...

  • W listopadzie Kraków już po raz trzeci stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 150 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 10 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni, degustacje cydrowe, piwne i winiarskie, sensoryczny plac zabaw dla dzieci, konkurs Win Świętomarcińskich, debaty, dyskusje, Festiwal Młodego Wina i rozpoczęcie akcji „Gęsina na św. Marcina”. To wszystko, by pokazać bioróżnorodność Terra Madre – Matki Ziemi! Fot....

  • Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni MAKRO Polska, która w tym roku postanowiła zaprezentować na swoim stoisku najnowsze trendy w świecie gastronomii. Ponad 150 mistrzów kuchni z Mazowsza, Lubelszczyzny i województwa łódzkiego pojawiło się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie na spotkaniu inaugurującym Gault&Millau Tour 2017. Jednym z...

  • Choć piąta edycja kulinarnego show Polsatu jeszcze trwa, ruszyły właśnie castingi do szóstej serii. Przesłuchania zaczynają się już w środę 20 kwietnia i odbędą w aż 13 miastach Polski. Gdzie możesz zgłosić się do programu? Białystok, Kraków, Szczecin, Poznań, Katowice, Olsztyn, Gdynia, Wrocław, Częstochowa, Opole, Łódź, Toruń oraz Warszawa - w tych właśnie miastach będzie można zawalczyć o miejsce w szóstej edycji największego kulinarnego show w Polsce. Jakie warunki trzeba spełnić, aby...

  • Trzecia edycja niezwykłego kulinarno-targowego przedsięwzięcia Terra Madre Slow Food Festival zorganizowanego przez Slow Food Polska we współpracy z Krakowskim Biurem Festiwalowym dobiegła końca Bogaty trzydniowy program obejmujący targi zdrowej żywności, tematyczne kolacje, pokazy, warsztaty, laboratoria, spotkania i debaty, zajęcia dla dzieci oraz wystawę dedykowaną Polskiej Wódce został zrealizowany w obszernych przestrzeniach ICE Kraków Congress Centre. W wydarzeniu wzięło udział 8000...

  • Marka Fit&Easy poszerzyła swoje portfolio o kolejne dwa nowe smaki w kategorii sałatek gotowych. Poza obecną już na rynku sałatką z rukolą i mozzarellą oraz sałatką z roszponką i szynką, od połowy stycznia konsumenci mogą spróbować dwóch nowych kompozycji smakowych - sałatki greckiej i sałatki z tuńczykiem.   Wszystkie sałatki charakteryzuje wygoda i łatwość przygotowania. Sałatka grecka to kompozycja świeżych sałat, sera typu śródziemnomorskiego, czarnych oliwek, pomidorków koktajlowych i...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...