• Informacje na temat:

    makrela por ser

Przepisy na temat: makrela por ser
  • Kuchnia chorwacka

    ...tylko chleb, owoce i warzywa. Produkty spożywcze są bowiem dosyć drogie. Tym niemniej, warto posmakować chorwackiej odmienności kulinarnej. Kuchnia chorwacka oferuje spory asortyment dań mięsnych. Do(...) makrela ), czasami można też zamówić bardzo smaczne i pozbawione ości mięso z rekina ( Morski pas czyli Morski pies ). Chorwaci chętnie wykorzystują zasoby gospodarcze swojego kraju i dlatego ich...

  • Dla lubiacych aromatyczne warzywo jakim jest por ! Mozna do przygotowania wykorzystac np ziemniaki z dnia wczesniej ktore nam zostaly

  • Smaczny pomysł na "Faszerowana makrela"

  • dla glodnego cos smacznego

  • Szybkie i warzywne.

  • Sprawdzony przepis na "Ziemniak, por i kiełbasa"

  • Dobre i tuczace i niezdrowe :)

  • Pokusiłabym sie o stwierdzenie że ryby z grilla są o wiele lepsze od smażonych.

  • szybki dodatek do drugiego dania :)

  • Ostatnio odkryłam pora, tzn znałam go oczywiście jako warzywo dodawane do zup, rosołu itp.. ale ostatnio odkryłam jak wybornie smakuje sam, uduszony jako dodatek do obiadu lub podany z ryżem

Artykuły na temat: makrela por ser
  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...tkanek. Makrela jest wskazana dla osób po zabiegach chirurgicznych oraz kontuzjach mięśni i kości. Pobudza budowę białek mięśniowych i pomaga we wchłanianiu wapnia. Wzmacnia odporność: Dzięki dużej(...)) zapewnia ponadtrzykrotne dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3 oraz prawie 3/4 dziennego zapotrzebowania na kwasy omega-6. W dodatku makrela wędzona zawiera ich ponad dwa razy więcej, niż surowa...

  • Oto wiadomość na którą czekało wielu z nas: ser może wyjątkowo pozytywnie wpływać na nasze zdrowie, ułatwiając odchudzanie oraz czyniąc nas mniej podatnymi na podatnymi na poważne choroby. Fot. 123RF/Picsel W naszym społeczeństwie panuje dosyć powszechne przekonanie o tym, jakoby różnego rodzaju sery miały być wyjątkowo niezdrowe. Już od wielu lat mówi się, o tym, iż powodują tycie, zatykają żyły i są najskuteczniejszym sposobem na podniesienie poziomu cholesterolu. Tymczasem badania...

  • Nie lubisz korniszonów? Wkrótce je pokochasz!

    Przeciętnie podniebienie zmienia się po 20. roku życia, kiedy to zaczynamy doceniać bardziej wyraziste smaki. Można zauważyć, że po przekroczeniu tego wieku, z ochotą zajadamy się oliwkami, kozim serem czy awokado, czyli produktami, którymi do tej pory gardziliśmy.

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • Cholesterol pod ścisłą kontrolą

    .... Tymczasem wiele osób spożywa go więcej (ok. 350 mg/dzień). Jeśli zdarza się to sporadycznie, nie ma się czym martwić. Ale jeśli kilka razy w tygodniu, może grozić problemami z układem krążenia. Są tym(...)), leczniczo - nawet 10-20 razy więcej. Kwasy omega-3 pod postacią tłustych ryb morskich (np. makrela, śledź, tuńczyk, sardynki) oraz sera tofu, migdałów i orzechów włoskich, a także oleju lnianego...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Dieta przy Hashimoto

    ...pamiętać? Jedz regularnie 5-6 małych posiłków dziennie, o stałych porach. Każdy z nich to praca, która przyspiesza metabolizm, ułatwia trawienie i spalanie tłuszczów. Wszystkie posiłki powinny być jak(...) dziennie). Unikaj margaryn, zwłaszcza tych w kostce oraz smalcu, słoniny, śmietany, tłustych serów żółtych, pleśniowych i topionych. Zawierają one dużo tłuszczów nasyconych, które łatwo odkładają się...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Co jeść, gdy bardzo bolą cię stawy

    ...i 30-50 dag owoców dziennie. Takie proporcje zapewniają organizmowi odpowiednią do walki z przewlekłym stanem zapalnym dawkę witamin, mikroelementów i antyoksydantów. Wskazane są: marchewki, kapusta, ogórki, por, brokuły (obecny w nich sulforafan blokuje produkcję enzymu niszczącego chrząstkę stawową). Z owoców najcenniejsze są: jagody, żurawina, truskawki (również mrożone), cytrusy, owoce...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...