• Informacje na temat:

    makowe serowe

Przepisy na temat: makowe serowe
  • Sernik z makiem

    Składniki: 20 dag herbatników 10 dag masła 50 dag masy makowej 80 dag twarogu sernikowego 10 dag cukru pudru 4 jajka 200 ml śmietany 2 łyżki mąki ziemniaczanej figi Przygotowanie: 1. Jajka wbij do miski, roztrzep widelcem, zmiksuj. Stopniowo dodawaj twaróg, śmietanę, roztopione masło. Miksuj. Wsyp cukier puder i mąkę ziemniaczaną, miksuj kilka minut. 2. Formę...

  • Wypiek, który zabiera sporo czasu podczas przygotowania. Za to efekt, przynajmniej jak dla mnie, jest świetny, a połączenia smaku makowca, sernika i kruchego ciasta daje uczucie błogiej przyjemności przy filiżance pysznej i aromatycznej kawki :)

  • Strudel z makiem i wiśniami

    Składniki: 450 g mrożonego ciasta francuskiego 500 g chudego twarożku 250 g gotowej masy makowej Opakowanie cukru waniliowego Opakowanie budyniu waniliowego Słoik wiśni (720 ml) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 100 g masy marcepanowej 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Twarożek, 100 g masy makowej, cukier waniliowy i pół opakowania budyniu wymieszać na gładka masę...

  • Delikatny sernik połączony z masą makową

  • Pączki: Symbol tłustego czwartku

    .... Najbardziej dietetyczne są pączki z nadzieniem różanym, lekko oprószone cukrem pudrem. Kaloryczność rośnie wraz dodatkowymi słodkościami i nietypowymi nieraz dodatkami - jak nadzienie budyniowe, serowe, makowe, z marmolady wysokosłodzonej, polewa lukrowa lub czekoladowa, orzeszki, rodzynki czy skórka pomarańczowa. Pączek jak kotlet 1 pączek ma tyle kalorii co 100-gramowy kotlet schabowy czy 100

  • pyszne !!!

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...pomarańczową i mieszać podgrzewając. Ciepłą, półpłynną masą, napełnić środek mazurka. Pozostawić do ostygnięcia. Mazurek makowy Składniki: Blaty makowe: - 25 dag maku, mleko do zaparzania maku(...) makowe. Częścią polewy posmarować też boki i połowę mazurka. 1 porcja - 500 kcal Czas przygotowania: 75 minut Mazurek czekoladowy Składniki na 20 porcji: - 1 i1/2 szklanki mąki...

  • Ten przepis jest na jedną roladę,podwójna porcja na dwa placki,ja wolę robić pojedyńczo.

  • Pyszności z serka mascarpone

    Serek mascarpone idealnie nadaje się do wyrobu wspaniałych deserów, ciast i dań na słodko.

  • są bardzo pyszne i niedrogie , szybkie w przygotowaniu

Artykuły na temat: makowe serowe
  • Rogaliki krucho-drożdżowe

    Te rogaliki, do których zrobienia nie używa się jajek, zawsze się udają i są naprawdę pyszne. Można je nadziewać dowolną konfiturą, marmoladą (idealna, bo nie wypływa w trakcie pieczenia), nadzieniem makowym lub serowym. Polecam!:)

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Dom pachnący bakaliami od Bakalland

    ...makowy spód: 250 g masy makowej Bakalland 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miękkiego masła 2 małe jajka 50 g mielonych orzechów laskowych lub migdałów Bakalland Składniki na ciasto serowe: 750 g zmielonego twarogu 3 opakowania serka mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/4 szklanki cukru cukier...

  • Ciasta serowe przyrządzone ze smacznego twarogu, wiejskiego sera i innych podobnych produktów należą do ulubionych wypieków - i to już od wielu dziesięcioleci. Dziś oprócz tradycyjnego twarogu i świeżych białych serów mamy do dyspozycji ich coraz bardziej popularnych włoskich "kuzynów", sery mascarpone i ricotta. Dzięki tym serom możemy tworzyć wciąż nowe odmiany ciast, które stanowią atrakcję spotkań przy kawie. Bez dodatków, ze świeżymi owocami albo z odrobiną alkoholu: ciasta serowe,...

  • Desery pachnące kawą

    Składnik świątecznych łakoci Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez sernika. Za sprawą kawy tradycyjne ciasto zyska zupełnie nowe, aromatyczne oblicze. Dodaj espresso do spodu lub do masy serowej, to wzbogaci smak ciasta i sprawi, że gdy będzie ono w piekarniku, po całym domu rozniesie się zapach, którego nie powstydziłyby się najlepsze cukiernie i kawiarnie. Ale sernik...

  • Od poniedziałku w naszym serwisie trwał plebiscyt na najlepszy przepis na pączki. Spośród zgłoszonych propozycji, jedna wygrała bezapelacyjnie. Fot. 123RF O tytuł najlepszego przepisu na pączki rywalizowało ze sobą aż 9 propozycji. Wśród nich znalazły się między innymi pączki z nadzieniem czekoladowym, orzechowym i bananowym. Jak się okazuje, w Tłusty Czwartek zdecydowanie wybieracie tradycyjne smaki. Pączki z marmoladą zdeklasowały rywali, zdobywając ponad 54% wszystkich głosów. Na drugiej...

  • Wykwintny przekładaniec świąteczny

    ...rozpuścić). Ser rozsmarować na cieście, brzoskwinie osączyć i pokroić na plastry i położyć na masie serowej, białka ubić dodając cukier,gdy będą ubite na sztywno ,wymieszać z pozostałymi składnikami z warstwy (4 makowej). Przygotowana masę rozłożyć na brzoskwiniach. Następnie wyjąć ciasto z zamrażalnika, pokruszyć lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na wierzch przekładańca piec 170-180

  • Od dawna wiemy, że ludzka pomysłowość nie zna granic. Dotyczy to również lodów. Entuzjastom tego pozornie niewinnego mlecznego deseru udało się wyprodukować niezwykłe kombinacje smaków. Fot. 123RF/Picsel Wenezuela to kraj gorący, w którym amatorów lodów nie brakuje. Jeden z nich, Portugalczyk Manuel Da Silva Oliveira, wymyślił około 900 smaków lodów. W miejscowości Merida prowadzi on lodziarnię o nazwie Heladeria Coromoto, gdzie codziennie można spróbować lodów w 75 smakach. I są to smaki nie...

  • Wielkanocne delicje

    .... 4. Z zamrażalnika wyjmij formę wyłożoną ciastem. Układaj na niej na przemian: łyżkę masy serowej, brzoskwinie, łyżkę masy makowej i tak aż do wyczerpania składników. Na wierzch zetrzyj na tarce 1/3 ciasta(...) wieloowocowej, kilka łyżeczek masy kajmakowej (krówkowej), kilka łyżeczek kremu czekoladowego (np. nutelli) Do dekoracji: gotowy lukier lub: 1/2 szklanki cukru pudru, kilka kropli dowolnego aromatu...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...