• Informacje na temat:

    makaroniki jak zrobic

Przepisy na temat: makaroniki jak zrobic
  • Pizza błyskawiczna

    ...umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Szynkę pokroić w drobny makaronik. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Z jajek, wody i mąki zrobić ciasto jak na naleśniki. Do gotowego ciasta wsypać paprykę, natkę i przyprawy do smaku. Wszystko razem wymieszać. Smażyć na patelni, na gorącym oleju, jak placki ziemniaczane. Po usmażeniu z jednej strony przewrócić...

  • Makaroniki to słodkie, francuskie ciasteczka przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów. Makaroniki są słodkie, nadziane kremem, galaretką lub pod warstwą lodów. Mają chrupiącą skorupkę, a środek lekki jak chmurka, Przy tym są piękne i kolorowe, zapakowane w celofan będą wspaniałym prezentem. Wiele miesięcy miałam je w zamyśle, ale za każdym razem wydawały się zbyt trudne do zrobienia. Ten smakołyk to już wyższa szkoła jazdy, jeśli chodzi o przygotowanie. Jak na pierwszy raz...

  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • postanowiłam po raz pierwszy zrobić makaroniki-pyszne, małe ciasteczka migdałowe z kremem maślanym. Chociaż nie wyszły zbyt piękne to smakowały rewelacyjnie.

  • Pyszne francuskie makarony stworzone na bazie białek z migdałami.

  • Smaczny pomysł na "Francuskie makaroniki"

  • Wypróbowany przepis na "Miętowe makaroniki"

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Sprawdzony przepis na "Makaroniki"

Artykuły na temat: makaroniki jak zrobic
  • Prezenty dla gości weselnych - jak wybrać idealny podarunek?

    Jak sprawić, aby prezenty dla gości weselnych zostały zauważone i docenione? Mamy kilka propozycji najciekawszych podarunków dla gości weselnych - oto one! Odpuście wszystko, co ma na sobie wasz(...) z przyjemnością, jednak gdy umieścicie na nich wypalane serduszka i własne inicjały, mogą one stracić na swojej atrakcyjności i uniwersalności. Oczywiście, nie mamy tu na myśli sygnowanych opakowań - tu jak...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    Lawendowa panna cotta. Poziomkowe makaroniki. Gruszki w karmelowej glazurze. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Niezapomniane atrakcje, czyli jak urozmaicić weselne przyjęcie

    Wesele idealne to takie, które będzie latami wspominane zarówno przez parę młodą, jak i gości. Wszystkim zależy na tym, żeby widok Panny Młodej zapierał dech w piersiach, ceremonia zaślubin była wzruszająca, a jedzenie rozpływało się w ustach.

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • .... Może się zatruliśmy, jak myślę o tych klopsach to na wymioty mi się zbiera. Jakieś stare mięso dostała od znajomych. Mogłam nie robić z nich klopsów, podpadało mi coś.Be,be.....I jak tu nie lubić...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Najsłodsza strona wesela

    ..., uniwersalne smaki. Naturalne składniki kluczem do sukcesu Wymieniowe wyżej wskazówki to tak naprawdę wierzchołek góry lodowej ze spektrum  możliwości, jakie otwierają przed wami cukiernie. Będziecie(...) jest to już regułą. W zależności od swoich upodobań możecie zdecydować się na taki, jaki będzie wam odpowiadał w 100%. Najważniejsze, by był z najlepszej jakości produktów - wszelakim tańszym...

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...