• Informacje na temat:

    makaron ze smazonymi warzywami

Przepisy na temat: makaron ze smazonymi warzywami
  • Krewetki królewskie smażone po azjatycku z makaronem gryczanym

    ...ręcznikiem kuchennym, ponieważ jeszcze się przyda.Makaron wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 5-8 minut lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osuszyć i odłożyć na bok.W tym czasie podsmażyć czosnek(...) czym dusić przez minutę lub dwie na małym ogniu, aby warzywa się ugotowały, nie tracąc jednak kruchości. Dorzucić krewetki, dodać makaron, dosypać lubczyk lub liście selera, a następnie raz jeszcze...

  • Przepis wart wypróbowania: "Makaron z warzywami"

  • Makaron z cukinią

    .... Zestaw go z ognia.  2. Plasterki cukinii włóż do wrzącej wody z sokiem z cytryny i szczyptą soli. Gotuj 2-3 minuty, przełóż na sitko, osącz. Ugotuj makaron.  3. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem i oprósz bułką tartą. Makaron wymieszaj z sosem. Przełóż do naczynia i pomiędzy kolanka powkładaj plasterki cukinii. Posyp serem, przykryj i zapiekaj w 180 st. C przez 20 minut. Zdejmij przykrycie...

  • Kuchnia włoska w moim wydaniu. Tam mi zasmakowało połączenie bakłażana z cukinią, że wkomponowuję je w prawie każdą potrawę. W połączeniu z makaronem również wyszło rewelacyjnie. Lekko pikantny sos warzywny i makaron szpinakowy w kształcie listków zagrały na maksa!

  • Makaron z mięsnym sosem

    Czosnkowy ze szpinakiem Sposób przygotowania 1. Szpinak opłucz, osącz, listki osusz, pokrój na kawałki. W garnku nastaw wodę na makaron. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Kiedy woda w garnku zawrze, wsyp sól (do smaku).  2. Na posolony wrzątek wrzuć makaron. Zmniejsz płomień i gotuj ok. 12 minut. Czosnek obierz, grubo posiekaj. Pomidorki umyj, osusz, pokrój na cząstki. Mięso opłucz, wytrzyj...

  • Nie masz pomysłu co przygotować na obiad ? Mam dla Ciebie szybka i smaczną propozycję, Zdążysz jeszcze zrobić taki obiad nim mąż lub żona wróci z pracy a dzieci ze szkoły. Oczywiście pod warunkiem, że składniki znajdziesz w domu.

  • Czy znasz makaron z cukinii?

    ..."U nas w domu makaron z cukinii to hit. Dzieciaki cukiniowy makaron przyjęły z wielkim entuzjazmem" - mówi Magdalena Gembacka, autorka książki "Więcej warzyw na talerzu". Jej zdaniem znakomicie pasuje on do zupy pieczarkowej. Tradycyjne danie pojawia się w zupełnie nowej odsłonie.

  • Fajne, lekkie spaghetti ;)

  • Makaron ryżowy z krewetkami

    Makaron zalej wrzątkiem, posól odrobinę i odstaw pod przykryciem na 4-5 minut.

  • Jako zakąska, samodzielne danie bądź dodatek:)

Artykuły na temat: makaron ze smazonymi warzywami
  • Makaron chow mein z mięsem i warzywami

    ...mięso się zarumieni, wlej 1/4 szklanki wody wymieszanej z sosem sojowym i cukrem. Dodaj ugotowany makaron i smaż jeszcze 3 minuty. Zobacz także:

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Omlet z makaronem i warzywami

    Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. Obraną cebulę niezbyt grubo siekamy. Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Groszek(...) rozgrzewamy olej, podsmażamy krótko cebulę, a następnie dodajemy 2/3 marchewki i groszku, makaron, delikatnie mieszamy. Zalewamy mieszaniną jaj i mleka. Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu 12-15

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Smażone sajgonki na ostro

    ...1. Ciasto rozmrozić. Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić.  2. Cebule obrać, pokroić w piórka. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych,...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Spaghetti z warzywami

    To popularne włoskie danie można przygotować na kilka sposobów. Tym razem proponujemy wersję w warzywami i sosem wineg.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Makaron z woka

    ...  1. Makaron włóż do głębokiego naczynia, zalej wrzącą wodą. Odstaw na ok. 3 min, a gdy makaron zmięknie, odcedź. Mięso umyj, pokrój w cienkie paski. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz(...), wymieszaj. 3. Na rozgrzaną 1 łyżkę oleju wrzuć czosnek, dodaj sos sojowy, sok z cytryny oraz makaron, dokładnie wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez ok. 5 minut często mieszając. Następnie dodaj mięso...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...