• Informacje na temat:

    makaron z zielonym pesto i boczkiem

Przepisy na temat: makaron z zielonym pesto i boczkiem
  • Bardzo proste i szybkie danie. Najlepiej smakuje ze świeżym domowym pesto ale te ze słoiczka również się nada ;) zapraszam!

  • Kochamy włoski makaron. Proste połączenie składników zaowocowało. Makaron ,zielenina i parmezan to strzał w dziesiątkę.

  • Takie pesto to samo zdrowie na talerzu,awokado,orzechy i szpinak to swietne polaczenie smakow i witamin.

  • Kupiłam zielone pesto w Biedronce i postanowiłam część wykorzystać jako dodatek do pieczonego boczku. Znudziły nam się już gotowe wędliny, więc postanowiłam coś upiec. Boczek wyszedł przepyszny. Miał jedną tylko wadę było go zbyt mało ;-)

  • Domowy czekoladowy makaron na żółtkach z ciemnym kakao i oliwą z dodatkiem chili idealnie komponuje się z chrupiącym boczkiem, szałwią oraz kremowym serkiem i słodkim groszkiem.

  • Osobiście uwielbiam makarony. Dzisiaj proponuję bardzo szybkie danie. (nie licząc czasu marynowania). Makaron wspaniale komponuje się z dobrze doprawionym kurczakiem, a całość dopełnia bardzo aromatyczny sos. Danie warto posypać uprażonym słonecznikiem łuskanym, co jeszcze bardziej podkreśli jego wyjątkowość

  • Sprawdzony przepis na "Spaghetti z zielonym pesto"

  • szybki, prosty w przygotowaniu obiad z aromatycznym zielonym pesto

  • szybki łatwy ciepły posiłek

  • Ryby to samo zdrowie i to chyba wystarczający argument, aby wypróbować mój przepis:)

Artykuły na temat: makaron z zielonym pesto i boczkiem
  • Makaron to nie tylko spaghetti

    .... Zapiekanka z rzepą i boczkiem Składniki: • paczka makaronu • 50 dag rzepy • 4 dag wędzonego boczku • 2 kromki chleba tostowego • 5 dag suszonych pomidorów • pieprz, sól, gałązka rozmarynu • 2 ząbki(...)Faszerowane muszelki Składniki: •18 sztuk makaronu conchiglioni (duże muszle), Farsz: • 25 dag sera ricotta • 25 dag pieczarek • 6 dag szynki • 2 małe cebule czerwona i żółta papryka • pół...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Pomysł na szybki obiad

    Smaczne i szybkie dania z makaronami w roli głównej.

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Lista przebojów

    Tak jak w muzyce, w kuchni również są nieśmiertelne hity, które możesz napotkać w prawie każdym zakątku świata. Znaczna ich część pochodzi z Włoch, ojczyzny makaronu.

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku(...), szpinakiem, serem, czosnkiem i orzeszkami (można zastąpić je słonecznikiem, bo jest tańszy). Miksować, dolewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto, udekorować...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Księga smaków: Kozi ser

    ...bagietce, krakersach i grzankach, w sałatkach, makaronach, zupach i pizzy. W towarzystwie makaronu Wędzony boczek pokrój w paski i podsmaż, aż będzie lekko chrupiący. Ugotuj penne, cebulę posiekaj. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia boczku podsmaż cebulę, a gdy będzie już miękka, dodaj sól i pieprz oraz 5 łyżek wody z gotującego się makaronu. Podduś wszystko przez chwilę. Makaron odcedź i przelej...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....