• Informacje na temat:

    makaron z tunczykiem i kukurydza

Przepisy na temat: makaron z tunczykiem i kukurydza
  • Składniki: oliwa z oliwek, czosnek, cebula, tuńczyk, czarne oliwki, kukurydza, groszek, koncentrat pomidorowy, makaron.

  • Szybko i smacznie.

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym, puszka kukurydzy, makaron, który wygląda jak ryż, posiekana zielona pietruszka, majonez, musztarda i zielony delikat do smaku.

  • łatwa i mało pracochłonna sałatka

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    .... Kolorowa tortilla Wystarczy proste nadzienie: tuńczyk w sosie własnym lub oleju, barwne warzywa, np. papryka, kukurydza, groszek, cebula oraz placki do tortilli, które opieczesz. To danie zrobisz(...), czosnkiem, tymiankiem. Sos gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Serwuj np. do warzyw, placków, pulpecików. Szybkie spaghetti Tuńczyka osącz, rozdrobnij. Ugotuj makaron spaghetti w osolonej wodzie...

  • na prawde szybkie danie i smaczne:) jeszcze lepisj smakuje na drugi dzień gdy makaron przegryzie sie sosem

  • Pikantna sałatka - przysłała Belunia

    ...makaron świderki; papryka czerwona - surowa; orzeszki ziemne; czarne oliwki; zielony ogórek; tuńczyk w oleju; pomidor świeży; kukurydza konserwowa; bazylia; oregano; chily; słodka papryka; oliwa z oliwek; sól; pieprz...

  • tanie latwe i szybkie a do tego smaczne.dla wielbicieli makaronow

  • Składniki: 1 paczka makaronu kolanka z falbanką (500g); 1 puszka kukurydzy; 1 puszka ananasa; 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym; ok. 2 łyżki majonezu; sól, pieprz.

  • Przepyszny dodatek do dań głównych lub zwykła przekąska dla wygłodniałych dzieciaków buszujących w kuchni.

Artykuły na temat: makaron z tunczykiem i kukurydza
  • Otwórz puszkę tuńczyka

    Makaron z suszonymi pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu tagliatelle, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 2 dymki ze szczypiorem(...), delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Co jeść, żeby mieć zdrową trzustkę?

    ...z bananem, truskawkami i cynamonem, herbata zielona lub 5 biszkoptów i 2 suchary niesłodzone, kompot. Kolacja: Makaron pszenny z gotowanym łososiem i koprem woda z limonką lub ryż z jabłkiem i cynamonem...

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Co należy jeść, żeby poprawić metabolizm

    Makaron razowy z pesto, woda z cytryną albo indyk pieczony ze śliwkami i czosnkiem, buraczki z sosem balsamico, herbata.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Dieta bez glutenu

    ...naturalnie bezglutenowe (ryż, gryka, proso, komosa ryżowa, kukurydza, ziemniaki, soja, soczewica, fasola, mięso, ryby, jaja, warzywa, owoce, orzechy) oraz na takie, które uznaje się za bezglutenowe(...)? Pieczywa, ciast, kaszy manny, makaronów, piwa, produktów instant (np. kisiel, budyń, sosy, kostki rosołowe), płatków kukurydzianych, niektórych jogurtów, majonezu i wędlin.  Jajecznica Składniki...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku, 10 dag parmezanu lub innego twardego sera, 100 ml oliwy, sól, pieprz. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oderwać listki bazylii, opłukać. Rukolę i szpinak również opłukać i osączyć...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...