• Informacje na temat:

    makaron z tuńczykiem i czosnkiem

Przepisy na temat: makaron z tuńczykiem i czosnkiem
  • Makaron z pomidorami, czosnkiem i tuńczykiem

    Składniki: 20 dag makaronu ozdobnego 8 niewielkich pomidorów malinowych puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, ostudź. Pomidory natnij, zalej wrzątkiem, odstaw na minutę. Przelej zimną wodą i zdejmij skórkę...

  • Spagetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym. Expresowe, tanie i smaczne.

  • Sałatka z tuńczykiem

    Składniki: 20 dag grubego makaronu (np. penne) 2 puszki tuńczyka w oliwie 4 łyżki czarnych oliwek bez pestek 1 duża cytryna 1-2 ząbki czosnku kilka gałązek bazylii sól, pieprz Przygotowanie: 1. W dużym garnku zagotuj lekko posoloną wodę. Na wrzątek wsyp makaron, zamieszaj. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 10 minut. 2. W tym...

  • Proste i szybkie danie na piątkowy obiad.

  • Makaron z chilli i tuńczykiem

    Składniki: 400 g makaronu 250 g tuńczyka z puszki 3 posiekane ząbki czosnku papryczka chilli pół czerwonej papryki 400 g przecieru pomidorowego 200 g krewetek koktajlowych 420 g przecieru pomidorowego 400 g makaronu wstążki sól, pieprz łyżka oleju pęczek bazylii 1/3 szklanki tartego sera 1/4 szklanki oliwy 3 łyżki orzechów łyżka soku z cytryny ząbek czosnku cebula średni...

  • Smaczne i szybkie do zrobienia ....

  • Linguine z sosem z tuńczyka

    Poste danie z makaronu.

  • Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Porcja makaronu z rybą uwieńczona włoskimi dodatkami to prosty sposób na szybki, zdrowy, smaczny, aromatyczny obiad w śródziemnomorskim stylu. Wielokrotnie ratuje mnie z opresji, gdy czasu niewiele, w lodówce pusto, a w brzuchu burczy. Dodatkowo to idalna propozycja na pyszny obiad ze znajomymi, w której zasmakuje chyba każdy.

  • Składniki: oliwa z oliwek, czosnek, cebula, tuńczyk, czarne oliwki, kukurydza, groszek, koncentrat pomidorowy, makaron.

  • Kolejne danie smaczne i szybkie...

Artykuły na temat: makaron z tuńczykiem i czosnkiem
  • Makaron z tuńczykiem

    ...o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać posiekanym...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Makaron i tuńczyk w sosie czosnkowym

    ...  1. Zagotuj osoloną wodę w garnku. Wsyp makaron i ugotuj go al dente (tak przygotowany jest mniej tuczący i zachowuje lepszy smak w połączeniu z sosami). Brokuły umyj i podziel na małe różyczki(...) podgrzej oliwę i dodaj starty czosnek, podsmaż. Wrzuć makaron, pomidory, oliwki, tuńczyka oraz śmietanę z majonezem. Dodaj bazylię i jajka.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

    Składniki: Makaron tagliatelle Szpinak Tuńczyk w oleju Oliwa z oliwek Czosnek Śmietana 10 % Podsmaż czosnek na oliwie, dodaj szpinak.  Duś 5 minut. Dodaj tuńczyka.  Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem.  Dodaj ugotowany makaron, podgrzewaj jeszcze 5 minut.

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    Makaron z suszonymi pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu tagliatelle, 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie, 2 ząbki czosnku, 2 dymki ze szczypiorem(...), delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem

    Czosnek drobno pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki. Wymieszać pomidory, koncentrat pomidorowy, 750 ml wody, czosnek, chili w płatkach, sól i pieprz. Dodać tuńczyka z puszki, kapary, cebulę i listki bazylii. Makaron spaghetti umieścić na dużej patelni, wlać sos pomidorowy i gotować 13 minut. 3-4 razy zamieszać.

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...

Zdjęcia na temat: makaron z tuńczykiem i czosnkiem