• Informacje na temat:

    makaron z salami i boczkiem

Przepisy na temat: makaron z salami i boczkiem
  • Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.

  • Fajne, lekkie spaghetti ;)

  • Szybki i tani obiad

    ...mieszając gotować 3-4 minuty. Makaron odcedzić, salami pokroić w szerokie paski. Sos doprawić solą i pierzem. Makaron, salami,pietruszkę i grzyby wrzucić do sosu i dobrze wymieszać. Podawać udekorowane(...) włożyć brokuły i jajka, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z ryżem. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal Spaghetti w sosie śmietanowo-grzybowym z salami Składniki...

  • Dla miłośników salami:)

  • Sałatka łatwa w przygotowaniu a zarazem pyszna.Polecam!

  • Dla smakoszy makaronów, coś prostego i bardzo smacznego:) Minimum składników. Tanie:)

  • Smaczna przekąska która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza hemowego, witamin z grupy B, a nawet jedynym źródłem witaminy B12.

  • ekspresowy, smaczny, aromatyczny makaron z salami i papryką w sosie pomidorowym

  • robi się go szybko i jest smaczny :)

Artykuły na temat: makaron z salami i boczkiem
  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie(...) i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Prosto z patelni

    ...krewetek (ok 500 g) 200 g japońskiego makaronu Chuka Soba Sól Cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 główka kapusty pekińskiej 2 łyżki oleju Sól Czarny pieprz 5 łyżek sosu sojowego 150 ml bulionu Chili w płatkach Kolendra do dekoracji Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą.  W woku lub na patelni...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Makaron niejedno ma imię

    Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Bohaterem edukacyjnej kampanii Makaron rządzi zdrowo, której patronuje serwis Smaker.pl, jest przesympatyczny Makaron Edek. Edek walczy z plotkami, które krążą na jego temat. Postanowił bowiem raz na zawsze rozprawić się ze stereotypami i zawalczyć o dobry wizerunek swojej rodziny - makaronu. Serwis Smaker będzie dzielne wspierał Edka w jego poczynaniach! Na bieżąco będziemy informować o przebiegu akcji edukacyjnej, o tym kiedy i do jakiego miasta zawita Edek, a także jakie niespodzianki dla...