• Informacje na temat:

    makaron z różnymi dodatkami

Przepisy na temat: makaron z różnymi dodatkami
  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

  • Smaczny pomysł na "Minitarty z różnymi dodatkami"

  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    Fantastyczną przekąskę można przygotować z użyciem sera pleśniowego. W połączeniu z różnymi dodatkami i ziołami otrzymamy całe bogactwo smaków.

  • Makaron z podsmażaną kiełbasą, papryką i korniszonami. Smacznie, prosto i do syta. Pyszne danie obiadowe ale przede wszystkim kolacyjne - można wykorzystać pozostały po obiedzie makaron:)

  • Kulinarne afrodyzjaki – jak je wykorzystać w kuchni?

    ...podstawę wielu dań, cieszących się dużą popularnością pod różnymi szerokościami geograficznymi. Jak wykorzystać kulinarne afrodyzjaki i stworzyć z nich potrawy, które idealnie sprawdzą się podczas...

  • Najpopularniejsze ciasto na Śląsku. Króluje na wszystkich imprezach. Mój przepis, zmodyfikowany na Zbiór Ciast Drożdżowych. Sąsiadki mnie nauczyły i piekę je od ponad 40 lat. Sąsiadki mówiły Kołocz a w moim domu mówiło się Kołacz. Są to dwie poprawne nazwy.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...naleśników na ostro. Takie danie możesz dodatkowo odsmażyć - będzie jeszcze smaczniejsze! Muffinki na ostro Jeśli lubisz wytrawne babeczki z różnymi dodatkami, śmiało eksperymentuj! Przygotuj takie, do(...) mięsny zmieni się we wspaniałą zupę grzybową, jeśli dodasz do niego pieczarki. Aby ta smaczna zupa była bardziej sycąca, możesz podać ją z ziemniakami, grzankami, pieczywem czy makaronem. Każdą porcję...

  • Wiosenna i bardzo smakowita sałatka. Najlepiej smakuje na świeżo :)

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka z różnymi oscypkami"

Artykuły na temat: makaron z różnymi dodatkami
  • Nawyki, które rujnują twoją dietę

    .... Mniej kaloryczne smażenie możliwe jest, gdy zaopatrzymy się w patelnie, która nie wymaga użycia tłuszczu. Białe na czarnym  Biały chleb, biała mąka, biały makaron i do tego jeszcze biały ryż. To jedne z najbardziej popularnych i najłatwiej dostępnych produktów, których należy unikać. Zastąpmy je pełnoziarnistym pieczywem, makaronem, kolorowym ryżem, różnymi rodzajami kasz i warzyw...

  • Osoby będące na diecie bardzo często wykluczają makaron z menu, a to poważny błąd. Wbrew pozorom, to nie makaron odpowiada za nadprogramowe kilogramy, a nieprzemyślane dodatki, które znacząco podwyższają kaloryczność potrawy. Fot. www.barillastudio.it Właściwości makaronu w pełni zgadzają się z zaleceniami żywieniowymi specjalistów. To doskonałe źródło energii, w skład którego wchodzą białko i węglowodany. Regularne i w odpowiedniej ilości spożycie makaronu pozytywnie wpływa na pracę nerek...

  • Szyfr złamany

    Jeśli mnogość różnych kształtów i rodzajów makaronów przeraża cię i skutecznie odstrasza od próbowania nowości w restauracjach i we własnej kuchni, spróbujemy ci pomóc. Mniej znane i obco brzmiące nazwy przestaną być tajemnicą. Naukę czas rozpocząć!

  • Woda i mąka – tyle wystarczy do przygotowania makaronu. Dlaczego więc uważa się go za jeden z najbardziej kalorycznych produktów? Fot. www.barillastudio.it Przecież to świetna dawka energii, która może nie tylko pomóc zrzucić zbędne kilogramy, ale także pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie. Co ciekawe - poprawia też nastrój. Makaron, prawidłowo przyrządzony, wcale nie musi być kaloryczny. Jest wręcz wskazany dla naszego organizmu. Jednak czy będzie on wrogiem czy sprzymierzeńcem w walce o...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...użyj białej lub tradycyjnej kiełbasy, albo... kaszanki! Możesz śmiało poeksperymentować także z różnymi, warzywnymi dodatkami - garść rukoli czy kilka oliwek  nada hot dogowi bardziej(...) kasztanów. Pyszna mleczna pianka w połączeniu ze słodkimi owocami kasztanowca i gorzką, mocną kawą stworzą niepowtarzalne połączenie o niezwykłym aromacie. Włoski makaron z azjatycką nutą Większość...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Sprawdzone sposoby na ser żółty

    Do zapiekanek najlepiej użyj sera, który zawiera powyżej 40 proc. tłuszczu. Podczas pieczenia taki ser dobrze się rozpuści i zrumieni, tworząc chrupiącą skórkę. Do posypania makaronu z różnymi sosami, np. pomidorowym, najlepszy jest ser twardy, który łatwo zetrzeć. Idealną przyprawą do potraw z żółtymi serami jest gałka muszkatołowa, czosnek oraz odrobina oregano. Dodawaj je do zapiekanek, zup...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • Tuńczykowe obiady

    ...wierzch tuńczyka. Polej sosem zrobionym z oliwy, musztardy i octu. Ryba z patelni Surowe filety z tuńczyka możesz smażyć na patelni z różnymi dodatkami np. szpinakiem, szparagami, zieloną fasolką. Smaż(...) usmaż orzeszki pinii, rodzynki i dodaj liście szpinaku. Nadzienie włóż pomiędzy 2 kawałki tuńczyka. Podawaj z grzankami. W wersji na ciepło Tuńczyka z puszki często spotkasz w pizzy lub makaronie...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...